fredag 29 november 2019

Vecka 48


Ännu en vecka har passerat och vi hade en lite vintrig avslutning med regn som övergick till snö under fredagen. I matte har vi arbetat med att repetera addition med tiotalsövergång. Läxan till på tisdag handlar om detta. Se förra veckans veckobrev hur vi tänker där. Alla elever fick med sig plockmaterial hem att använda vid läxan (om man behöver). Detta papper behöver inte lämnas tillbaka.
Vi har sedan arbetat vidare med subtraktion. Under veckan har vi också tränat på problemlösning. Då arbetade vi i par. Ett par uppgifter hade ett givet svar medan ett par andra kunde ha flera olika korrekta lösningar. Olika lösningar presenterades i halvklass. Se bilder nedan.









I SO har vi fortsatt att arbeta med trafik, den här veckan har vi tittat på en film om reflexer, läst, diskuterat och skrivit. Vi har också jobbat läst och pratat om advent. 

I svenska har vi arbetat med bokstaven Vv och de flesta har hunnit skriva klart sina berättelser. Det blir ett gäng fina små böcker! Vi har dessutom jobbat med Skolverkets bedömningsstöd, skrivdelen. Idag tjuvstartade vi också årets julkalender. Vi har en paketkalender som hela klassen har bidragit till med gröna urklippta händer. Första paketet är nu öppnat. Jul på monsterhotellet heter vår kalenderbok som vi läst det inledande kapitlet i. Spännande att följa alla varelserna i den fram till jul. Vi kommer att jobba med lite läsförståelsefrågor och andra uppgifter kring boken. 


 




Vecka 49


Måndag 2/12


Bokbuss
Vi tittar på triangelteatern i gympasalen på morgonen.


Tisdag 3/12


Matteläxa 11 i läxboken. 


Onsdag 4/12


Läsläxa. Kom ihåg att ta med boken till skolan.


Torsdag 5/12



Fredag 6/12


Idrott



Trevlig första advent!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar