fredag 15 november 2019

Vecka 46



Ännu en vecka har passerat. I matte har vi arbetat med addition i talområdet 0-20, t ex 8+3, 7+5 osv. Vi har även adderat ett tvåsiffrigt tal med ett ensiffrigt utan tiotalsövergång, se exempel på bilden nedan.


I svenska har vi jobbat med bokstaven Ii och ordbilderna kan och inte. Vi har också fortsatt med att skriva meningar. Vi har uppmärksammat internationella barnboksveckan under veckan genom att läsa Pelle på planetfärd, en bok av Jan Lööf. Vi pratade sedan om sagans olika delar; inledning, problem, lösning och avslutning. Dessa delar finns ju i regel i alla berättelser. Nästa vecka kommer vi att påbörja egna små berättelser. Idag har vi avslutat med fredagsbok och introducerat nästa veckas bokstav, Tt. 

I SO har vi arbetat med trafik. Vi har tittat på en film om trafikregler på landsbygden och en som handlar om trafikmärken. Vi har diskuterat och läst kortare texter kring en säker skolväg och trafikmärken samt svarat på frågor. Klassen har också fått göra egna trafikmärken. 

I musik har klassen gruppvis skrivit nya verser på rim till en sång vi sjungit. I bild har vi gjort ugglor med oljepastellkritor. 



Vecka 47


Måndag 18/11


Bokbuss

Tisdag 19/11


Matteläxa 9 i läxboken. 


Onsdag 20/11


Läsläxa. Kom ihåg att ta med boken till skolan.


Torsdag 21/11



Fredag 22/11


Idrott



Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar