fredag 31 januari 2020

Vecka 5



Snart har vi gått 100 dagar i skolan (på måndag). I matte har vi därför haft tema 100 under den här veckan. Vi har jobbat mycket hundrarutan och spelat flera spel samt även gjort egna spel. I svenska har vi jobbat med bokstaven Åå, vi har jobbat en del med rimord, skrivit egna slut på berättelser och arbetat med läs- och ordförståelse till vår högläsningsbok Musse och Helium. Mysteriet med hålet i väggen. 

Avslut på berättelser. En uppgift vi jobbat med under veckan.

I NO har vi arbetat vidare med vintern. Vi har börjat sammanfatta det vi tidigare läst om och kommer att avsluta arbetet under nästa vecka. I bild håller vi på att göra egna tolkningar av Skriet, en fortsättning i arbetet med förra veckans grej.

På måndag kommer dagen fyllas med överraskningar, då vi firar 100 dagar i ettan! Det mesta som sker under dagen kommer att vara kopplat till tema 100...


Vecka 6


Måndag 3/2


100-dagarsfest!



Tisdag 4/2


Matteläxa; se separat inlägg från i tisdags.


Onsdag 5/2


Läsläxa


Torsdag 6/2


Fokustid för en del (12.50-13.50).


Fredag 7/2


Idrott


Trevlig helg!

tisdag 28 januari 2020

Digital matteläxa


Till tisdag nästa vecka (4/2) blir det en digital matteläxa. Du ska öva på hel- och halvtimmar på klockan. Tryck på länken nedan och logga in med dina uppgifter som du tidigare fått till skolplus. Har man inte tillgång till dator eller ipad hemma så går det bra att göra läxan på fokustiden på torsdag. Hör av dig om du har glömt dina inloggningsuppgifter. Lycka till!

Tryck här Digital matteläxa





Veckans grej / minifakta

Veckans grej handlade om ISHOTELLET I JUKKASJÄRVI!

Vi sammanfattade det hela så här i våra böcker:



Ledtråd till nästa vecka: 

Hoppande australiensare

måndag 27 januari 2020

Teater


Idag på morgonen åkte vi buss in till Waldorfskolan för att titta på teatern Pojken och stjärnan. Alla var i tid så det var inga problem att hinna med bussen. Alla våra elever uppförde sig utmärkt under föreställningen och var en trevlig publik. Både elever och lärare var stolta över vår klass. Eleverna tyckte att teatern var bra, men den var ganska lång (55 min). Handlingen fångade dock eleverna så det gick bra att sitta still ändå. Fråga gärna ditt barn vad teatern handlade om.

fredag 24 januari 2020

Vecka 4

Så var det fredag igen. I veckan har vi jobbat med bokstaven Kk i svenska. Vi har också pratat om hur man utformar ett brev till någon och alla i klassen har fått skriva brev till pandan Pao. De flesta önskar pandabesök på vår 100-dagarsfest.

I matte har vi fortsatt att jobba med klockan (hel- och halvtimmar) och tidsuppfattning. Att läsa av klockan går riktigt bra. Det är dock lite svårare att tänka "Vad är klockan om 2 timmar? Hur mycket var klockan för en halvtimme sedan?"



I NO har vi arbetat vidare med vintern. Vi har bland annat läst om granens livscykel, fåglarna som är kvar i Sverige över vintern, spår i snön, älgen, rådjuret, renen och räven. På veckans musiklektion hade vi musikquiz.

Vecka 5


Måndag 27/1


Teater (Pojken och stjärnan, kampen om vänskap) på Waldorfskolan. Bussen går från skolan kl 8.20.
ALLA BARN MÅSTE VARA PÅ PLATS SENAST 8.15 FÖR ATT VI SKA HINNA MED BUSSEN.


Tisdag 28/1


Matteläxa 2 (s. 6 + 7 ) i läxboken.


Onsdag 29/1


Läsläxa


Torsdag 30/1


Fokustid för en del (12.50-13.50).


Fredag 31/1


Idrott


Trevlig helg!

onsdag 22 januari 2020

Veckans grej / minifakta

Veckans grej handlade om tavlan SKRIET!

Vi sammanfattade det hela så här i våra böcker:



Ledtråd till nästa vecka: 

Coolt hotell

tisdag 21 januari 2020

Utvecklingssamtal

Idag har alla fått med sig tider för utvecklingssamtal hem. Ta en extra titt i väskorna om ni inte har sett till lappen.

fredag 17 januari 2020

Vecka 3

Det är fredag igen och vi har börjat komma igång riktigt efter jullovet. I veckan har vi arbetat med bokstaven Ää i svenska. Vi har också jobbat med berättelser; ritat bilder och hittat på rubrik till en färdig berättelse och skrivit ett eget slut till en redan påbörjad berättelse.

I NO har vi påbörjat ett nytt arbetsområde. Vi kommer under några veckor framöver jobba kring vintern. Vi har under veckan bland annat tittat närmare på vintermånaderna december och januari, läst om igelkotten, ekorren och skogsharen samt björnens livscykel.

I matte har vi arbetat med månader, årstider och veckodagar (namn, ordningsföljd, ordningstal). Veckodagar och ordningstal gick lätt medan månaderna är svåra för många.
I slutet av veckan hann vi börja lite med klockan (heltimmar). Vi pratade om hur lång tid det tar att göra olika saker, t ex äta en glass, borsta tänderna, sova en natt, flyga till ett annat land, en fotbollsträning osv... Tar det mindre än en timme, ungefär en timme eller längre än en timme? Klockan jobbar vi vidare med nästa vecka (hel- och halvtimmar).
Viktiga begrepp som vi arbetar med just nu är: årstid, månad, vecka, dag, veckodag, vardag, helg, dygn, timme, minut, morgon, förmiddag, eftermiddag, kväll, natt, igår, idag, imorgon, i förrgår, i övermorgon, första, andra, tredje ....

I onsdags fick barnen med sig en gul lapp hem angående utvecklingssamtalstider. Fyll i den och lämna tillbaka senast på måndag.

Under veckan har vi haft en del sjuka i klassen. Vi påminner återigen om att anmäla frånvaro varje dag! Vi ser också helst att frånvaron är registrerad innan klockan 8 på morgonen för att vi ska hinna se vilka som förväntas vara på plats när skoldagen drar igång.


Vecka 4


Måndag 20/1


Lämna gula lappen angående utvecklingssamtalstider.


Tisdag 21/1


Matteläxa 1 (s. 4 + 5 ) i läxboken.


Onsdag 22/1


Läsläxa


Torsdag 23/1


Fokustid för en del (12.50-13.50).


Fredag 24/1


Idrott


Trevlig helg!

onsdag 15 januari 2020

Läsläxa


Idag har alla fått med sig årets första läsläxa hem. Läsläxan är som vanligt onsdag till onsdag. En del saknade den lilla blå läxboken, kolla gärna om den har blivit liggande hemma.

Kräksjuka

Viktig information!

Vi har lite ströfall av magsjuka i klassen. Det är mycket viktigt att man stannar hemma i minst 48 timmar efter sista symtom. Detta för att undvika smittspridning så långt som möjligt. Det handlar om respekt för sin omgivning.




Veckans grej / minifakta

Årets första grej handlade om FRIHETSGUDINNAN!

Vi sammanfattade det hela så här i våra böcker:



Ledtråd till nästa vecka: 

Norskt skrik

måndag 13 januari 2020

Vårdnadshavarenkät


Så var det dags för vårdnadshavarenkäten! Vi vill veta vad ni tycker så ta gärna några minuter och gå in och svara.


Länk till enkät för samtliga vårdnadshavare i grundskola, grundsärskola och fritidshem: https://www.esmaker.net/nx2/s.aspx?id=6b5b1a257b22



fredag 10 januari 2020

Vecka 2

God fortsättning på det nya året!
Den första, och mycket korta, första skolveckan på det nya året är redan avklarad. Terminen startade dock med vikarie då Emma inte har varit här. Maria och Björn har varit på plats, men båda är ju lediga på fredagar.

Vi har repeterat 10-kompisarna och pratat om månaderna. Månaderna är även läxa till onsdag nästa vecka (löspapper som skickades hem igår).
I svenska har vi skrivit och  blickat tillbaka på 2019. Vad var bra då? Hur önskar vi att det nya året ska bli?



Nu har vi en telefon i vårt arbetsrum där ni kan nå oss när vi inte har lektion. Telefonnummer dit är: 0480-45 24 78 eller 070-466 74 35. Om ni skickar sms så ange alltid namn och klass på vilket barn det gäller eftersom vi är flera klasser i tegelbyggnaden.


Ledtråd till veckans grej/minifakta (svar kommer på tisdag): Jättekvinna i hamn


Vecka 3


Måndag 13/1


Bokbuss


Tisdag 14/1





Onsdag 15/1


Läxa: Månaderna; löspapper


Torsdag 16/1


Fokustid för en del.


Fredag 17/1


Idrott


Trevlig helg!

onsdag 8 januari 2020

Viktiga datum under vårterminen

Hej och välkomna tillbaka till skolan!
Idag är vi lärare på plats och förbereder inför skolstarten imorgon. En del barn som är på fritids har vi träffat.
På fredag har vi idrott som vanligt.

Här är några viktiga datum att hålla koll på under våren.

9/1 Skolstart enligt schema (ingen fokustid första skoldagen)

v. 8 Sportlov

16/3 Stängningsdag

17/3 Studiedag

v. 16 Påsklov

20/5 Studiedag

22/5 Lovdag

12/6 Skolavslutning