fredag 22 november 2019

Vecka 47

Veckorna går och vi är nu bara en skolvecka från första advent. På musiken har vi börjat öva in lite julsånger.

I svenska har vi under veckan arbetat med bokstaven Tt och introducerat bokstaven Vv. Vi har tittat på Livet i bokstavslandet och jobbat med egna sagor.

I matte har vi arbetat med addition med tiotalsövergång. Vi tänker att vi "fyller upp till tio", se bild nedan. Det här var klurigt men det börjar lossna. Vi har övat mycket både i halvklass, par och enskilt. Det underlättar om tiokompisarna sitter ordentligt.

8+5

Vi fyller upp till 10.
8 + 5 =
8 + 2 +3 =
10 + 3 = 13

Tiokompisarna

I måndags var vi ute på promenad i närområdet under SO-lektionen och tittade efter olika vägmärken. Vi har sedan jobbat med att sammanställa vägmärkena och diskuterat deras olika betydelse.



Vädret under den gångna veckan har varit grått och blött. Kolla gärna över att era barn har rätt kläder för årstiden med sig till skolan för att kunna vara ute både på raster och under fritidstid. Plocka också gärna hem de kläder som inte är anpassade efter årstiden, vi har ju som bekant väldigt ont om plats i hallen. I onsdags delade vi ut lappar från fritids angående jullovet. Ta en titt i ryggsäcken om ni inte sett till den.

Vecka 48


Måndag 25/11




Tisdag 26/11


Matteläxa 10 i läxboken. OBS! Tryckfelsnisse har varit framme i matteläxboken på första uppgiften. Bilden stämmer inte med talet som är skrivet. Stryk över ett ägg så går uppgiften att lösa ändå.


Onsdag 27/11


Läsläxa. Kom ihåg att ta med boken till skolan.


Torsdag 28/11



Fredag 29/11


Idrott



Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar