måndag 30 augusti 2021

Veckans grej


Första grejen i åk 3 handlade om Titanic.

I år tränar vi på att skriva sammanfattningen själva med hjälp av stödord.


Ledtråd till nästa måndag: Sveriges största rovfågel


fredag 27 augusti 2021

Vecka 34

Så var vi igång igen och första skolveckan av läsåret 21/22 har passerat. I svenska har vi jobbat med läsförståelse och lässtrategier för att nå förståelse. Vi har gjort textkopplingar och tänkt högt tillsammans kring vår högläsningsbok "Handbok för superhjältar: Utan hopp".

I matte har vi repeterat den analoga och digitala klockan. Nu i åk 3 ska vi lära oss hela klockan. Tidigare har vi ju arbetat med och tränat på hel, halv, kvart över och kvart i.

På engelskan har vi jobbat med TV-serien "The game", samt uppgifter till den. 

I bild har vi börjat jobba med färglära och blandat färger. Det är inte helt lätt att få till alla kulörer när man bara får använda gult, blått och rött. 

På SO:n har klassen fått bekanta sig med Malin G, som i vanliga fall jobbar i åk 6. Hon har visat film och pratat om vad elevrådet gör. Nästa vecka kommer vi att lotta fram elevrådsrepresentanter bland de som vill vara med. De har också börjat arbeta med forntiden. 

Vädret har varit allt annat än somrigt delar av veckan. Skicka gärna med regnkläder så att det fungerar att vara ute på rasterna. Vi har också tyvärr avslutat veckan med en del frånvaro. Skickar en påminnelse om de gröna frånvaromapparna som finns att hämta i fönstret in till höger i klassrummet. Där lägger vi alla uppgifter som vi jobbat med under dagen. 



Vecka 35


Måndag 30/8




Tisdag 31/8



Fokustid 13.50-14.50

Onsdag 1/9




Torsdag 2/9


Idrott gul grupp 


Fredag 3/9


Idrott blå grupp


Måndagen den 20 september är det studiedag.


Trevlig (regnig) helg!

måndag 23 augusti 2021

Triangelteatern

 


Triangelteatern startar teatergruppen på Åbyskolan igen vecka 35.

I gympasalen kl 15.00-16.15

För dig som går i åk 3-6.

Kostnad 350 kr / termin

Mer information samt anmälan till mari.almljung@gmail.com

Du kan också dyka upp första gången och testa.



Första dagen

Vi har haft ett kärt återseende med klassen idag. Samtliga var på plats första dagen. Det har varit mycket information idag och en del tänkte vi delge även er. Vi har skickat hem schema, klasslista och blankett med kontaktuppgifter. Kontaktuppgifterna önskar vi få tillbaka snarast. 

Fokustiden ligger detta läsår på tisdagar. Vi börjar med det nästa vecka.

Tidigare har eleverna haft vattenmuggar inne i grupprummet. Av hygienskäl har vi valt att plocka bort dem och vi önskar att alla istället har med sig varsin vattenflaska. 

I fönstret direkt in till höger i klassrummet kommer det att stå en plastback med gröna mappar i. De gröna mapparna kommer vi att lägga skolmaterial i vid frånvaro. Då är det lättare för er att få med rätt material hem vid sjukdom eller ledighet. Vid frånvaro kommer mapparna att vara påfyllda vid skoldagens slut. 

Som sagt, det har varit mycket information idag och kanske också lite ovant att sitta still igen längre stunder, så en lektion med "Fånga flaggan" nere på Åbyvallen var ett välbehövligt inslag idag. 


Mer info kommer under veckan!

/Emma & Maria


fredag 20 augusti 2021

Brev från vår rektor Åsa

 Välkomna tillbaka till ett nytt läsår på Åbyskolan 


Jag hoppas att ni alla har haft en fin sommar. På Åbyskolan har personalen varit i gång nu i över en vecka för att planera, möblera och ställa i ordning för att göra allt klart inför skolstart. 

På Åbyskolan har vi inga vakanser nu när terminen börjar, vi har gjort anställningarna klara under sommaren och vi är nu fulltaliga. Det känns mycket bra och återigen kan vi stolt meddela att vi har 100% behöriga lärare i alla ämnen. 

Vi har råkat ut för en oplanerad händelse i fritidsrummet i Tegel vilket gör att vi nu har fritids på Röda skolan. Även förskoleklassen kommer att vara i Röda. Vi hoppas att detta är väldigt tillfälligt och vi snart kan vara tillbaka i våra ordinarie lokaler. Ni kommer att få information så fort vi vet mer om tidsplanen. 

När det gäller Covid 19 så fortsätter vi att följa restriktionerna. Vi fortsätter med handtvätt, handsprit och hålla avstånd. Jag vill be er alla att hjälpa oss i arbetet att hålla ner smittspridningen och hålla era barn hemma om de har symtom. Håll er uppdaterade på de restriktioner som gäller och jag kommer att skicka ut information till er också när de uppdateras. 


Jag vill avsluta med att återigen hälsa er alla välkomna till ett nytt läsår, jag hoppas att det blir ett bra läsår, vi gör det tillsammans. 


Åsa Wenell 

Rektor

Personal som arbetar i klassen

 Det är fredag och vi har avslutat vår första arbetsvecka. På måndag är det dags för ett nytt läsår. Till hösten kommer klassen få möta en del nya ansikten. Jag (Emma) och Maria kommer ju även fortsättningsvis följa klassen som klasslärare. I SO kommer Malin (klasslärare för åk 6) att undervisa och musiken kommer Anna-Lena hålla i. Slöjd blir ett nytt ämne i åk 3. Där är det Bengt och Lillemor som undervisar. Idolbilder på dem kommer när de börjat jobba. Slöjd kommer klassen att ha på fredagar. Då kommer klassen vara delade i 3 grupper. Så 1/3 av blåa gruppen och 1/3 av gula gruppen kommer under fredagar tillsammans bilda en grön grupp. Idrott kommer halva klassen att ha på torsdagar och resterande halvan på fredagar. Alexander, som är ny fritidspedagog i klassen, kommer att undervisa i idrott. Schema och information om grupptillhörighet skickar vi hem på måndag. I klassen kommer vi också att ha Albin som pedagogisk assistent. 

Emma Rundberg
klasslärare, svenska, NO, teknik, bild
emma.rundberg@kalmar.se


Maria Petersson
klasslärare, matematik, NO, engelska
maria.petersson_8@kalmar.se


Anna-Lena Seydlitz
musik
anna-lena.seydlitz@kalmar.se

Malin Gustafsson
SO
malin.gustafsson_16@kalmar.se


Alexander Ivarsson
fritidspedagog, idrott och hälsa
alexander.ivarsson@kalmar.se

Albin Idstam
pedagogisk assistent

Trevlig helg!

/Emma & Maria 

tisdag 17 augusti 2021

Välkomna tillbaka!

 Vi hoppas att ni alla har haft en fin sommar, med mycket sol, bad och avkoppling! Nu är det dags för ett nytt läsår och vi önskar alla välkomna tillbaka! 

På måndag, 23/8, klockan 8:20 ses vi i klassrummet igen. I åk 3 kommer vi att gå till 13:50 varje dag. 

Vi har två nya kollegor i klassen. Alexander har börjat jobba som fritidspedagog och Albin kommer att arbeta som elevassistent. Vi kommer också att få en ny elev i klassen. 

I åk 3 kommer klassen att få bekanta sig med flera lärare på skolan, ett separat inlägg kommer angående det, och andra nyheter i schemat, senare i veckan. 

Liksom i våras följer vi Folkhälsomyndighetens restriktioner kring covid och det är fortsatt så att barnen ska stanna hemma vid minsta symptom. 

Maria, Emma, Alexander & Albin

Hoppas att ni får några sista fina sommarlovsdagar, så ses vi på måndag!

/Emma & Maria