fredag 12 juni 2020

Vecka 24

Jämfotahopp
Vi har avslutat den sista skolveckan i årskurs 1, nu väntar ett välbehövligt sommarlov. Vilken avslutning vi har haft under veckan. Vi inledde veckan med att se hur det hade gått för vår kompost. Både maskar och gråsuggor var välmående och det mesta, utom plast såklart, hade blivit ny fin jord. Igår var vi ute större delen av dagen. Vi lekte 36-leken med 36 olika uppdrag. Alla kämpade sig med gemensamma krafter igenom de kluriga uppdragen. Vi hade också en flygplanstävling där vi försökte flyga långt med egentillverkade pappersflygplan i den rätt starka vinden.

Uppdrag: 10 hopprepshopp
Lösa en kluring
Sommarkorsord

Alla uppdrag och pussel
Tre lika långa saker.

Flygplanstävling



Vi vill passa på att tacka alla barn och föräldrar för ett bra samarbete under året. Det är roligt att gå till jobbet varje dag och få träffa era härliga barn och få följa deras framsteg, men nu är det dags för ett efterlängtat sommarlov för både elever och lärare. Vi ses utvilade och kunskapstörstande i höst igen. Skolan börjar tisdagen den 18 augusti kl 8.20. Vi kommer att vara kvar i samma klassrum med samma personal. Det enda som blir nytt är en ny idrottslärare. Vi kommer inte att läsa vår mail mellan 17 juni och 10 augusti då vi har semester från världens bästa jobb.  Vi återkommer under vecka 33 här på bloggen.

Tack för de jättefina sommargåvorna.
Ha en riktigt skön sommar!



Veckans grej / minifakta

Sista grejen i årskurs 1 handlade om GLOBEN. Vi sammanfattade det så här i våra böcker:


fredag 5 juni 2020

Vecka 23

Vi har precis avrundat läsårets näst sista skolvecka. Under veckan har vi jobbat klart i våra läromedel i svenska och matte, avslutat våra arbetsområden i NO och jobbat med repetition av sådant vi gjort under åk 1. Vi har passat på att ha en del av undervisningen utomhus.

Nästa vecka kommer vi att skicka hem en del av barnens böcker, häften och annat som de gjort under året, så skicka gärna med en extra kasse att packa i.

Vecka 24


Måndag 8/6





Tisdag 9/6





Onsdag 10/6





Torsdag 11/6


Uteaktiviteter på förmiddagen. Kläder efter väder!

Ingen fokustid.


Fredag 12/6


Skolavslutning 8.20-12.50
Vi har tidigare skickat ut information om skolavslutningen som ni hittar HÄR


Trevlig helg!

onsdag 3 juni 2020

En fin förmiddag i skogen

Idag gick vi till slingan under förmiddagen. Klassen var uppdelad i mindre grupper och hade olika uppdrag att genomföra. Vi studerade myror med förstoringsglas, tittade på olika träd, dess knoppar och löv samt gick på "skattjakt" efter diverse djur och växter som kan finnas i skogen i närområdet.

Här följer lite bilder från dagen...











Veckans grej...

... den här veckan var anakonda. Såhär sammanfattade vi det i våra böcker:


Nästa veckas ledtråd är: Jättestor golfboll i storstad.