fredag 8 november 2019

Vecka 45

Tillbaka igen efter höstlovet. För mig, Emma, har det också inneburit att komma tillbaka till jobbet igen efter 11 månaders föräldraledighet. Efter första veckan har jag så smått börjar landa i de nya rutinerna och klassen har verkligen tagit emot mig på bästa sätt. Min e-postadress hittar ni i högerspalten på bloggen.

I matte arbetar vi med talen 0-20. Under veckan har vi storleksordnat tal, räknat pengar i olika valörer t ex hur mycket är en tiokrona, en femkrona och tre enkronor värda tillsammans. Vi har arbetat med tiotal och ental samt pratat och arbetat med begreppen jämna och udda tal, fler och färre. Förutom att jobba i boken har vi spelat spel för att träna detta samt tittat på ett par avsnitt av Livet i mattelandet.

I svenska har vi repeterat de fyra senaste bokstäverna, R, L, E och N. Vi har jobbat en del med att skriva enklare meningar med korrekt använda gemener och versaler samt punkt på slutet. Vi har också pratat om hur man använder kommatecken. Vi avslutade veckan med att introducera nästa veckas bokstav, I, och med att skriva fredagsbok.

I NO/SO har vi avrundat arbetet med hösten. Vi har bland annat pratat och läst om flugsvampens livscykel, stann- och flyttfåglar, rönnen och spindlar. Nästa vecka kommer vi att inleda ett nytt arbetsområde inom SO, trafik.



Vecka 46


Måndag 11/11




Tisdag 12/11


Matteläxa 8 i läxboken. 


Onsdag 13/11


Läsläxa. Kom ihåg att ta med boken till skolan.


Torsdag 14/11



Fredag 15/11


Idrott



Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar