fredag 25 oktober 2019

Vecka 43

Redan dags för höstlov! Oj, vad tiden går fort.

Idag har vi haft skapande skola. Det innebar en föreställning som hette "En sagolik historia". Väldigt bra, historia på ett roligt sätt.


Vi har haft avslutning med Sara som har gjort sin sista dag hos oss. Tack för en bra start på årskurs 1 hos oss och lycka till på ditt nya jobb. Samtidigt hälsar vi Emma välkommen tillbaka efter lovet.


I matte har vi arbetat med talen 0-20. Vi har pratat om pengar, mynt och sedlar i valörer upp till 20 kr. Vi har tränat begreppen fler/färre, före/efter samt ental/tiotal.


I svenska har vi denna vecka jobbat med bokstaven Nn. Vi har även skrivit berättelser. Kul att höra olika idéer, de har verkligen bra fantasi.


På NO- och SO-lektionerna har vi pratat om olika livscykler samt arbetat med barnkonventionen.


Några barn i klassen efterfrågade en höstlovsutmaning att göra på lovet. Kul med egna initiativ! Självklart uppmuntrar vi detta. De barn som ville fick med sig ett bingo hem. 


Ha ett skönt lov, antingen på fritids eller hemma. 


OBS! Vecka 44 är det höstlov. Både skola och fritids är stängt på måndagen (28/10). Resten av veckan är fritids öppet som vanligt.


Vecka 45


Måndag 4/11


Bokbuss

Tisdag 5/11


Matteläxa 7 i läxboken. 


Onsdag 6/11


Läsläxa. Kom ihåg att ta med boken till skolan.


Torsdag 7/11



Fredag 8/11


Idrott



Trevlig helg!

tisdag 22 oktober 2019

Information inför vecka 44



Under v 44 kommer de att byta fettavskiljare till köket! Det betyder att ingen mat kommer att lagas på Åby utan allt körs från Lindsdal.
Det betyder också att parkeringsplatsen kommer att spärras av i höjd med vändplatsen.
Det fungerar bättre att lämna och hämta från Åbyvallshållet under denna period.

Höstlovsprogram

Här kommer en länk för att se höstlovsaktiviteter i Kalmar kommun!


Höstlovsprogram

Veckans grej / minifakta

Veckans grej handlade om BARNKONVENTIONEN!

Vi tittade på en film och diskuterade och gjorde en övning tillsammans om vad som är barnkonventionen och vad som är en önskan. Därefter sammanfattade det hela så här i våra böcker:




Ledtråd till vecka 45: 

Liten och storögd

fredag 18 oktober 2019

Vecka 42

Redan fredag igen!

Vi började veckan med en bussövning där vi fick lära oss om säkerheten ombord på bussen. Vi fick även åka en kort runda och känna på hur det kändes vid en snabb inbromsning, dock i mycket låg hastighet, men det kändes ändå.

I matte har vi arbetat klart med geometri för den här gången. Vi har börjat titta på talen upp till 20. Hur skrivs de? Vilka tal kommer före/efter? Vi jobbar vidare med detta nästa vecka.

På svenskalektionerna har vi jobbat med veckans bokstav som har varit Ee. Vi har även börjat med ett skrivprojekt där vi gemensamt ska skriva en saga. På fredagar skriver vi i vår fredagsbok, i den skriver vi vad som har hänt, vad som ska hända och saker som vi vill ska hända.
Nästa vecka kommer vi jobba med att få sagan färdig innan fredag.

I NO har vi pratat om träd, både löv- och barrträd. Likheter och skillnader. Vi har lärt oss att känna igen några olika träd. Vi har också lärt oss svampens delar och även lärt oss några vanliga svampar.



Måndag 21/10


Bokbuss

Tisdag 22/10


Matteläxa 6 i läxboken. Kom ihåg att även rätta gamla läxor.


Onsdag 23/10


Läsläxa. Kom ihåg att ta med boken till skolan.


Torsdag 24/10



Fredag 25/10


Skapande skola

OBS! Ingen idrott idag.



OBS! Vecka 44 är det höstlov. Både skola och fritids är stängt på måndagen (28/10). Resten av veckan är fritids öppet som vanligt.

Trevlig helg!

torsdag 17 oktober 2019

Veckans grej / minifakta

Veckans grej handlade om TEDDYBJÖRNEN!

Vi sammanfattade det hela så här i våra böcker:


Ledtråd till nästa vecka: 

Barnens lag

fredag 11 oktober 2019

Vecka 41

Den här veckan har vi arbetat med geometri i matte. Vi har pratat om cirkel, kvadrat, triangel, rektangel, fem- och sexhörning. Detta kommer vi att fortsätta med nästa vecka.

Vi kommer även att lägga in lite extra sifferträning, alltså att forma siffrorna på rätt sätt. Det är viktigt att börja uppifrån. Vi är noga med detta för att det kommer att gå så mycket lättare och fortare att skriva siffrorna om man gör på rätt sätt. Viktigt att öva in rätt från början.

På svenska har vi dels jobbat med veckans bokstav som har varit Ll vi har även jobbat färdigt med sådant som vi inte hunnit i arbetsboken till Den magiska kulan samt de stenciler vi jobbar med kring varje bokstav.

På musiken håller vi på med en låttext. Vi har tillsammans skrivit 10 stycken verser och har bara lite småplock kvar på en vers.

Vi har fortsatt med hösttemat på NO:n och bland annat pratat om varför det kommer sig att löven ändrar färg på hösten.




Måndag 14/10


Bussövning

Tisdag 15/10


Matteläxa 5 i läxboken. Kom ihåg att även rätta gamla läxor.


Onsdag 16/10


Läsläxa. Kom ihåg att ta med boken till skolan.


Torsdag 17/10



Fredag 18/10


Idrott




Trevlig helg!

tisdag 8 oktober 2019

Veckans grej/minifakta

Var REFLEXEN.

Många hade klurat ut att det var svaret på ledtråden. Vi pratade och i deras böcker fick de en kort sammanfattning kring reflexen. Denna sitter uppe i vårt klassrum, ni är välkomna att komma och kika om ni är nyfikna.

Ledtråd till nästa vecka: 

En kramgo vän


fredag 4 oktober 2019

Vecka 40

I matte har vi arbetat med subtraktion inom talområdet 0-10. Fortsätt gärna att träna 10-kompisarna så att de verkligen sitter. Vi har även jobbat med problemlösning i grupp. Det var klurigt.

NO/SO-lektionerna har vi ägnat åt fortsatt arbete med hösten. Vi har även haft kompisprat samt pratat om genustänk. Finns det kill/tjejfärger, kill/tjejkläder, kill/tjejsporter eller finns det bara färger, kläder och sporter osv...

På svenskan har vi jobbat vidare med vårt bokstavsarbete. Bokstaven Rr har varit i fokus. Vi har även hunnit med att göra färdigt sånt som inte blivit färdigt.

På musiken har vi pratat om takt och vi delade upp vårt namn i stavelser och klappade i takt.



Mycket lek och rörelse på rasterna i det härliga höstvädret.


Måndag 7/10 Bokbuss

Tisdag 8/10 Matteläxa 4 i läxboken. Kom ihåg att även rätta gamla läxor.

Onsdag 9/10 Läsläxa, kom ihåg att ta med boken till skolan.

Torsdag 10/10 

Fredag 11/10 Idrott 


Trevlig helg!

torsdag 3 oktober 2019

Läsborgarmärke

Här kommer ett tips för att öka läslusten. Läs böcker och ta märken, helt kostnadsfritt. OBS! Detta är bara ett helt frivilligt tips och om man är intresserad så sköter man det hemma.


Om du är nyfiken så titta in här: Läsborgarmärke



tisdag 1 oktober 2019

Veckans grej / minifakta

Veckans grej handlade om ALFABETET!

Vi såg en film och pratade. Därefter sammanfattade vi det hela så här i våra böcker:


Ledtråd till nästa vecka: 

Glittrande säkerhet