fredag 4 mars 2022

Vecka 9


Vi inledde veckan med att titta på lilla aktuellt skola som mestadels handlade om kriget i Ukraina. Vi tittade på detta och diskuterade, samt svarade på så många frågor vi kunde. Nedan finns en länk med text och bildstöd som vi har pratat om i skolan.

Kortfattat om kriget i Ukraina

På engelskan har vi bland annat tittat på ytterligare ett avsnitt av The Game. Den här gången var temat mat.

I matte har vi arbetat med att mäta längd; meter, decimeter, centimeter och millimeter. Vi har också repeterat inför de nationella proven och testat på att göra ett gammalt muntligt prov så att vi vet hur det går till. Läxan till på onsdag är att repetera och bli säker på  mattebegreppen, se bild. Barnen har fått hem denna lapp också.


I svenska har vi under veckan jobbat med det senaste kapitlen i Nyckeln till skatten och Läsförståelse. Vi har också lagt mycket tid på att öva inför de nationella proven. Vi har gjort en liten läsförståelsedel och skrivit berättande texter. Fortsättningsvis kommer vi att ha läsläxa varje vecka. Eleverna har fått välja en skönlitterär bok i bokhyllan i klassrummet. Denna bok ska läsas vid 4 tillfällen i veckan, 15 minuter varje gång. Vi vill att iallafall två av tillfällena ska vara högläsning. Läsningen skrivs upp i läsprotokollet som alla fick hem i onsdags. Det är viktigt att protokollet och boken är med till skolan på onsdagar. 


I bild har vi fortsatt jobba med våra collagedjur och i NO har vi bland annat jobbat med ytspänning och gjort ett par experiment kring det. 

Trevlig helg!
  


Vecka 10


Måndag 7/3




Tisdag 8/3



- Fokustid 13.50-14.30


Onsdag 9/3


Matteläxa: begrepp, se ovan
Läsläxa, se ovan


Torsdag 10/3


- Idrott (gul grupp) 


Fredag 11/3


- Idrott (blå grupp) 
 


Kommande händelser:


Fredag 18/3 Studiedag
Måndag 21/3 Stängningsdag
Vecka 16 Påsklov
Fredag 27/5 Lovdag
17 juni Skolavslutning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar