fredag 11 mars 2022

Vecka 10

Veckorna går och det är fredag igen. Under veckan har vi på olika sätt förberett oss inför de nationella proven. I svenska har vi bland annat lagt extra fokus på de olika skiljetecknen. Vi har också jobbat med läsförståelse. 

I NO har vi avrundat vårt arbete kring vatten genom att genomföra en rad olika vattenexperiment. 

I engelska är temat mat. Vi har bland annat övat oss på att berätta vad vi tycker om/inte tycker om. Vi har också övat på att beställa in mat och dryck på restaurang.

Just nu jobbar vi med statistik i matte. Det verkar de allra flesta tycka är ganska lätt. Vi har övat på att läsa av och göra egna stapeldiagram och linjediagram samt läst av och gjort tabeller.

Vi har ingen matteläxa till nästa vecka men vi rekommenderar att man går in och kollar på skolplus på länkarna nedan och kollar av med sig själv om man känner sig säker på detta. Vi jobbar inte aktivt med klockan just nu men några frågor om klockan görs ju ändå varje dag. Det gäller att underhålla det så att det inte glöms bort. Ställ gärna lite muntliga frågor till era barn, t ex Vad är klockan nu? Hur mycket är klockan om en kvart? Hur mycket är klockan om 40 minuter? Hur mycket var klockan för 20 minuter sedan? Hur lång tid är det från kl 13.50 till 14.15? osv....

Träna klockan del 1

Träna klockan del 2

Nästa vecka börjar vi med de nationella proven i matte och svenska. Ni får hem ett rött informationsblad om detta idag.


Vecka 11


Måndag 14/3




Tisdag 15/3



Fokustid 13.50-14.30


Onsdag 16/3


Läsläxa (Skönlitterär bok, läsning minst 4 gånger/vecka. Fyll i läsprotokollet.) 


Torsdag 17/3


Idrott (gul grupp) 


Fredag 18/3


Studiedag
 


Kommande händelser:


Måndag 21/3 Stängningsdag
Vecka 16 Påsklov
Måndag 16/5 Studiedag
Fredag 27/5 Lovdag
17 juni Skolavslutning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar