fredag 18 mars 2022

Vecka 11

Det är fredag igen och i och med studiedagen har många i klassen ledigt. Vissa har vi dock träffat på fritids idag. Kom ihåg att det är stängningsdag på måndag. I svenska har vi under veckan fortsatt att förbereda oss inför de nationella proven. Vi har bland annat jobbat med en lite längre faktatext. De flesta har hunnit med att göra den första delen av de nationella proven i svenska, en muntlig gruppuppgift. Men på grund av frånvaro sparar vi ett par grupper till nästa vecka. 

I matte har vi jobbat med statistik under veckan, tabeller och olika sorters diagram. Vi har också gjort det första nationella provet, en muntlig gruppuppgift.

Vi har ingen matteläxa till nästa vecka men vi har lagt ut lite övningar på skolplus.se om man vill träna lite extra inför nationella proven. Ni hittar övningarna under Mina uppdrag när ni har loggat in. 

I NO har vi under veckan arbetat med magnetism. Vi har tittat på NO-tv, läst om magnetism och experimenterat. Vi gjorde till exempel spikar magnetiska och svävande gem. 

Nästa vecka kommer vi att byta dag för idrott mellan grupperna. Blå gruppen har idrott på torsdag och gula gruppen på fredag. Vi byter bara dag den här veckan, det är ingen stående ändring.


Vecka 12


Måndag 21/3


Stängningsdag: både skola och fritids är stängt.

Tisdag 22/3



Fokustid 13.50-14.30


Onsdag 23/3


Läsläxa (Skönlitterär bok, läsning minst 4 gånger/vecka. Fyll i läsprotokollet.) 


Torsdag 24/3


Idrott (blå grupp) 


Fredag 25/3


Idrott (gul grupp)
 


Kommande händelser:


Vecka 16 Påsklov
Måndag 16/5 Studiedag
Fredag 27/5 Lovdag
17 juni Skolavslutning


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar