fredag 17 september 2021

Vecka 37

 Det är fredag igen och för vissa väntar långhelg då det är studiedag på måndag. Men fritids är öppet som vanligt. I onsdags hade vi skoljogg vid slingan under förmiddagen. Det blev en riktigt fin stund i rörelseglädjens tecken. Många tog fler än ett varv runt slingan; vissa sprang, en del joggade lite lugnare och andra promenerade. Alla ivrigt påhejade av åk 6 som arrangerade skoljoggen. 

I svenska har vi under veckan bland annat jobbat med faktatexter. Vi har läst en faktatext om ökenräven, gjort en tankekarta och utifrån den sedan skrivit egna faktatexter på datorerna.  

I teknik har vi jobbat vidare med hjulet. 

Mattelektionerna har vi ägnat både åt klockan och geometri. Geometrin går fint men många tycker fortfarande att det är svårt med klockan, men vi kämpar på. Framförallt är det den digitala tiden som är svår samt att räkna ut tidsskillnader, t ex hur lång tid det är från 13.45 till 14.10. Det är också knepigt att fundera ut liknande uppgifter: Nu är klockan 11.50, hur mycket är klockan om 40 minuter?

På NO-lektionen den här veckan gjorde vi experiment med varm och kall luft. Fråga gärna barnen hur vi gjorde och varför det blev som det blev. Vi jobbar utifrån orden hypotes, resultat och slutsats.


I måndags (13/9) skickade vi hem lappar ang datoranvändning/mailadresser och utvecklingssamtal. Läs dessa och fyll i tillsammans med ert barn och lämna tillbaka till skolan senast onsdag 22/9.


Vecka 38


Måndag 20/9


STUDIEDAG

Tisdag 21/9



Fokustid 13.50-14.30


Onsdag 22/9


Lämna in 2 st ifyllda lappar, se ovan.


Läsläxa: Nyckeln till skatten kap 3 ABC-klubbens sista fall + tillhörande sida i läxboken. 


Torsdag 23/9


Idrott gul grupp 


Fredag 24/9


Idrott blå grupp




Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar