fredag 3 september 2021

Vecka 35

Andra skolveckan är snart slut och vi har haft en fortsatt hög frånvaro. Vi hoppas att det blir en friskare tredje vecka. 

I svenska har vi under veckan börjat läsa i Nyckeln till skatten. Alla fick i början av veckan med sig den första läsläxan hem. Det är kapitel 1 i läseboken, Det blir ingen ny cykel plus den tillhörande sidan (3) i läxboken. Läxan har vi till onsdag nästa vecka (8/9). Vi har fortsatt att jobba med läsförståelse och olika lässtrategier. Vi har återupptagit bekantskapen med "läsfixarna"; Spågumman Julia, Frågeapan, Fröken Detektiv och Cowboy-Jim med lasso. De hjälper oss att läsa och förstå texters innehåll. Vi har också jobbat med olika frågenivåer, vi kallar dem på ytan-frågor, under ytan-frågor och på djupet-frågor

I matte har vi fortsatt att öva klockan. Det har handlat om att läsa av både analoga och digitala klockor samt att växla däremellan. Vi har också gjort beräkningar av hur lång tid det är mellan två klockslag. Vi har både jobbat i boken och spelat klockbingo.


I NO har vi börjat arbeta med ämnesområdet LUFT.

Vi har den här veckan haft teknik för första gången i åk 3. Vi kommer de första gångerna att jobba med hjulet. 

På engelska lektionerna har vi övat på att prata, läsa och förstå samt skriva. I åk 2 handlade det mest om att våga prata men nu i åk 3 behöver man även kunna skriva och läsa lite mer. Dessa fraser är det bra om man kunna stava till nu (och givetvis säga).

Hello!

Good morning!

What´s your name?

My name is ….


Vecka 36


Måndag 6/9




Tisdag 7/9



Utedag i slingan på förmiddagen. Kläder efter väder.

Fokustid 13.50-14.30


Onsdag 8/9


Läsläxa: Nyckeln till skatten kap 1 Det blir ingen ny cykel + tillhörande sida i läxboken. 

Torsdag 9/9


Idrott gul grupp 


Fredag 10/9


Idrott blå grupp


Måndagen den 20 september är det studiedag.


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar