fredag 10 september 2021

Vecka 36

 Det är fredag igen och vi avrundar ännu en skolvecka. Vi har haft högre närvaro under veckan, vilket vi är mycket tacksamma över. 

I tisdags hade vi en härlig förmiddag ute vid slingan tillsammans med åk 1 och 2. Eleverna var uppdelade på olika stationer och genomförde olika aktiviteter. Vi tittade på djur, insekter och växter. Vi spelade mattespelet "21" och hade kubbstafett bland annat. 






I svenska har vi jobbat vidare med olika texttyper och frågenivåer. I SO fortsätter vi att arbeta med forntiden och i bild har vi fortsatt att blanda färg. 

På engelskalektionerna har vi bekantat oss med vårt nya läromedel Happy. Där har vi övat på att presentera oss själva muntligt, läst texter på engelska samt översatt till svenska. Det känns som eleverna känner sig trygga med varandra i gruppen och vågar prata och skulle det bli lite tokigt så gör inte det något. Vi hjälps åt istället. Härligt!

Den här veckan har vi jobbat med geometri på mattelektionerna. Vi har bekantat oss med olika vinklar; rät, trubbig och spetsig. Vi har också tittat närmare på olika slags trianglar; rätvinklig, likbent och liksidig. Arbetet med detta fortsätter nästa vecka.



Hälsning från fritids:

Detta gäller de som har fritidsplats till sina barn. Kom ihåg att uppdatera era barns fritidsschema. Det är väldigt få schema som stämmer för tillfället.

Vid frågor och ev ändringar som rör fritids så kontaktar ni Alexander.

alexander.ivarsson@kalmar.se


Vecka 37


Måndag 13/9




Tisdag 14/9



Fokustid 13.50-14.30


Onsdag 15/9


Läsläxa: Nyckeln till skatten kap 2 Den försvunna skatten + tillhörande sida i läxboken. 

Skoljoggen på förmiddagen. Kläder efter väder.


Torsdag 16/9


Idrott gul grupp 


Fredag 17/9


Idrott blå grupp


Måndagen den 20 september är det studiedag.


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar