fredag 22 januari 2021

Vecka 3

 Det är fredag igen och vi har avslutat veckan med fredagsbok, idrott, Lilla aktuellt skola och nutidskryss. I svenska under veckan har vi läst och svarat på frågor om en fabel. I Diamantjakten har vi jobbat med att para ihop olika versioner av samma händelse. Vi har svarat på på ytan-frågor och under ytan-frågor. Vi har också repeterat vokalerna och vad som händer med de efterföljande konsonanterna beroende på om vokalen låter som i alfabetet eller ej. 

På NO-lektionerna har vi diskuterat, läst och sett på film. Det har bland annat handlat om hjärnan och ögonen. Vi gjorde några spännande synexperiment. Några av er fick säkert prova på det hemma också för många var sugna på att ta hem och testa med er. Här kommer ett urval av bilder.








I matte har vi fortsatt att arbeta med talen upp till 1000 på olika sätt.

På engelskan jobbade vi vidare med olika kroppsord och att kunna prata och sätta in orden i meningar. Vi övar lite stavning men tyngdpunkt ligger på att prata.

På tekniken arbetade vi vidare med de artefakter som vi introducerade förra veckan. Vi har skrivit olika teknikgåtor som vi ska testa på varandra nästa vecka.


Kom ihåg att svara på vårdnadshavarenkäten om ni inte redan har gjort det. Klicka på länken nedan.

https://www.esmaker.net/nx2/s.aspx?id=31e943bc47c7


Vecka 4


Måndag 25/1


Vi skickar hem lapp med vilken tid man är välkommen på utvecklingssamtal.


Tisdag 26/1



Läsläxa: Kapitel 15, En nalles irrfärder + tillhörande sida i läxboken.

Matteläxa: Pixel läxbok, läxa 1


Onsdag 27/1




Torsdag 28/1


Fokustid 12.50-13.50


Fredag 29/12


Idrottskläder. 


Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar