tisdag 19 januari 2021

Information från rektor Åsa

 Välkomna till en ny termin. 

Vi börjar med de fantastiska nyheterna att Åbyskolans fritidshem blev utsedda till “Årets förbättrare” när elever och vårdnadshavare får säga sitt. Vi är otroligt stolta över resultatet och denna utmärkelse. 

Nytt från och med den 1 januari 2021 är också att vi nu är två enheter, Åbyskolan och Förskolan Läckeby. Rekryteringen av ny rektor till Förskolan Läckeby är klar och Susanne Ek tillträder tjänsten den 1 mars. Vi önskar henne mycket välkommen till oss i Läckeby. 

När det gäller Covid-19 så fortsätter vi att följa de restriktioner som kommer. Viktigt att barnen och eleverna är hemma om de visar symtom och är symtomfria i två dagar innan de kommer tillbaka. Det är en balansgång eftersom eleverna har skolplikt och de missar undervisning då de inte är i skolan. Därför ber jag er vårdnadshavare att hålla tät kontakt med era barns lärare för att stämma av vad som behöver göras hemma i form av skolarbete. 

Som ni kanske vet så är de nationella proven i årskurs 6 inställda i år pga av pandemin men det kommer att komma ett material från skolverket som vi kommer att kunna använda i årskurs 6. Nationella proven i årskurs 3 kommer att genomföras. 

Slutligen vill jag ber er alla att ta er tid att svara på vårdnadshavarenkäten som öppnades i måndags. Vi ser gärna att båda vårdnadshavarna svarar på varje barn ni har hos oss. Enkäten är ett viktigt verktyg för oss, så ta er tiden att svara. Jag lägger med länkarna till enkäten i detta brev. 

Hälsningar Åsa Wenell Rektor 

V-havare skola och fritidshem: https://www.esmaker.net/nx2/s.aspx?id=31e943bc47c7



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar