fredag 28 augusti 2020

Vecka 35

 

Den här veckan har vi börjat med arbetsområdet rymden i NO/SO. Spännande! Vi har bland annat tittat på en film om The Big Bang och dessutom gjort egna Big Bang-målningar som blev fantastiskt fina. Vi har börjat prata om Jordens uppkomst och utveckling. Veckans grej handlade ju om dinosaurier och i tisdags valde barnen varsin dinosaurie och skrev en faktatext om den.






På engelskalektionen tittade vi på en liten film och lärde oss en sång. Vi har övat på fraserna hello, good morning, good bye, What´s your name?, My name is ....



Mattelektionerna har vi ägnat åt area och skala, vilket också matteläxan till på tisdag handlar om.

I svenska har vi börjat jobba med en ny bok, Läsförståelse blå. Den här veckan jobbade vi med en berättande text. I boken kommer vi få möta olika textgenrer. Vi övar på att svara på de tillhörande frågorna med hela meningar. Vi har också läst det första kapitlet i Diamantjakten och jobbat med de tillhörande sidorna i arbetsboken. Inledningsvis har det varit en hel del repetition från åk 1; alfabetet och sammansatta ord. Vi har också lyssnat klart på Musse & Helium, guldostens återkomst, samt skrivit en bokrecension till den. 

I veckan har vi haft en del frånvaro i klassen. Vi är tacksamma för att alla följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring när man ska hålla sig hemma. 

Vecka 36


Måndag 31/8




Tisdag 1/9


Läsläxa: Resande nallar. Ta med både läsboken och läxboken till skolan. 

Matteläxa: Pixel läxbok kap 1, s. 4+5


Onsdag 2/9


Tandläkaren kommer och har hälsosamtal med oss.


Torsdag 3/9


Fokustid 12.50-13.50


Fredag 4/9


Idrott ute. Ta med idrottskläder och handduk.


Trevlig helg!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar