fredag 21 augusti 2020

Vecka 34

Första skolveckan är avklarad. Det var ett glatt och förväntansfullt gäng som tog plats i klassrummet i tisdags och det har hållit i sig veckan igenom. Vi har startat upp i lugn takt under veckan. I svenska har vi jobbat med lite repetition från Den magiska kulan, för att friska upp minnet. Nästa vecka kommer vi att börja jobba med vår nya bok, Diamantjakten. I denna kommer barnen ha läsläxa varje vecka. Läsläxan kommer att bestå av ett nytt kapitel per vecka. Till kapitlet hör också tre läsförståelseuppgifter i en liten läxbok. Den första läsläxan kommer vi att skicka med hem på tisdag och som vanligt har man en vecka på sig att läsa. Precis som i åk 1 vill vi att man läser läsläxan tills man har fått bra flyt och förståelse för textens innehåll. 

På mattelektionerna har vi värmt upp med lite kunskaper från åk 1 samt börjat prata lite om area. Första arbetsområdet handlar om area och skala. Den första matteläxan skickas hem på tisdag och ska vara klar till tisdagen efter, man har alltså en hel vecka på sig att göra den. Vi fortsätter med Pixel läxbok som ni känner igen från förra året.

I åk 2 börjar vi med engelska, 30 min/vecka. Årets första engelskalektion handlade om att kolla av vad barnen redan kan, och det var ganska mycket. Kul! De kändes väldigt taggade på att lära sig mer.

Nytt för i år är även ämnet teknik. Vi har pratat om vad teknik är.

I bild har vi ritat sommarminnen i solglasögon som sedan klistrats på nytagna bilder av klassen. Dessa pryder nu klassrumsväggen. Vi har också börjat med färglära. 



I SO har vi ett nytt inslag på fredagar. Vi tittar på Lilla aktuellt skola, pratar om nyheter under veckan och gör nutidskryss. 

På måndagar fortsätter vi med Veckans grej som ni känner igen från förra året. Första ledtråden i åk 2 är: Skräcködlor

Om ditt barn behöver specialkost så går ni in via denna länk: Specialkost i skola Denna ansökan ska göras varje läsår.

Som tur är har alla barnen varit friska men om/när barnen blir sjuka påminner vi om att det är viktigt att sjukanmäla varje dag som barnet är hemma. Gör detta före kl 8.00 på morgonen. Sjukanmälan som görs efter kl 18 gäller för dagen efter.

När ni behöver komma i kontakt med oss så uppskattar vi om ni mailar oss båda två (Emma och Maria). Den som först har möjlighet svarar. Det kan ju hända att någon av oss är sjuk/vabbar och då ser ju den andra mailet. Maria jobbar t ex inte på fredagar.

Under veckan har vi skickat hem schema, gula papper med kontaktinformation som ska fyllas i och skickas tillbaka till skolan igen så fort som möjligt (många har vi redan fått tillbaka). Även ett brev från skolsköterskan med information om vaccination har skickats hem. Fyll i och lämna tillbaka så fort som möjligt (även här har vi fått in en del lappar). Har ni inte sett till det så titta i barnets väska.


Vecka 35


Måndag 24/8


Bokbuss (max 6 personer inne i bussen samtidigt)

Tisdag 25/8


Första läsläxan skickas hem. 
Första matteläxan skickas hem.


Onsdag 26/8





Torsdag 27/8


Fokustid


Fredag 28/8


Idrott ute. Ta med idrottskläder och handduk.


Några datum att hålla koll på under terminen:

Studiedag 17 september
Höstlov vecka 44 (även fritids är stängt mån 26/10)
Julavslutning 18 december

Oj, så mycket information det blev i detta veckobrev.....

Trevlig helg! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar