tisdag 25 augusti 2020

Läxor

Då var det dags för de första läxorna i årskurs 2. Både matteläxa och läsläxa är från tisdag till tisdag. Man har alltså en hel vecka på sig att göra läxorna.

Till vecka 36, tisdagen den 1 september är det följande läxor:

Matte: Pixel läxbok, läxa 1, sidorna 4+5. 














Läsläxa:

Idag har alla fått hem varsin läsebok, Diamantjakten. Den kommer vi att ha läsläxor i under större delen av åk 2. Läseboken Diamantjakten finns i tre versioner. Böckerna innehåller samma berättelse, men den röda A-boken har inte lika mycket text som den gröna B-boken. Den blå På väg-boken har minst textmängd och ökat bildstöd. Alla kapitel börjar och slutar på samma sidor i de olika versionerna. Vi har idag bara delat ut röda och gröna böcker. 


Tanken är att man under veckan läser samma kapitel upprepade gånger tills man uppnår flyt i läsningen. Om ni under läsningen upplever att boken innebär en alldeles för stor alternativt inte tillräcklig utmaning får ni gärna skriva det som kommentar i läxboken. Då går det alldeles utmärkt att få byta till en med mer eller mindre text. 

I den tillhörande läxboken svarar man på några läsförståelsefrågor till varje kapitel och det finns lite plats för kommentarer från den som lyssnat på läsningen.

Läsläxa den här veckan är kapitel 1, Resande nallar, i Diamantjakten och de tillhörande frågorna i läxboken. 

Båda läxorna har skickats hem idag.


Hör gärna av er om ni har några funderingar kring läxorna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar