fredag 24 april 2020

Vecka 17

Vi är tillbaka igen efter påsklovet och inledde veckan med att göra blommande körsbärsträd av popcorn och papptallrikar på bildlektionen (se separat inlägg). I svenska har vi jobbat med bokstaven Gg och faktatexter. I Den magiska kulan skrev vi om grodans utveckling. Alla har också skrivit en faktatext om blåhajen. Läsläxa till nästa vecka är en faktabok (eller en faktatext ur boken). Det finns ett separat inlägg om läsläxan.

I NO har vi studerat gråsuggor på nära håll och även fått igång vår kompost. I komposten har vi lagt ner lite av varje. Barnen har skrivit egna hypoteser om vad som händer med det vi lagt i komposten; vad förmultnar och vad gör inte det? Vi tackar för allt maskgrävande hemma i trädgårdarna!







I matte har vi räknat med talen upp till 100. Vi har räknat addition med jämna tior t ex 30+40, 20+60, gjort 10-hopp och börjat på olika ställen t ex 4, 14, 24, 34 osv.

På musiken får ju ett barn varje vecka inleda med sin favoritlåt. Några barn är kvar men terminen är ju inte slut än. Den här veckan har vi börjat med lite musikhistoria. Vi har hittills hunnit med att lyssna på 50- och 60-talsmusik, Buddy Holly, Elvis Presley, Beatles, Bob Dylan och Rolling Stones. Några barn hade faktiskt hört några av dessa tidigare. Nästa vecka går vi vidare till 70-talsmusik.


Vecka 18


Måndag 27/4





Tisdag 28/4


Matteläxa 11 i läxboken


Onsdag 29/4


Läsläxa, se separat inlägg


Torsdag 30/4


Fokustid för en del (12.50-13.50).


Fredag 1/5


LOVDAG


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar