torsdag 9 april 2020

Vecka 15

Så var vi framme vid påsklovet. Det blir en välbehövlig paus för klassen, oavsett om man är långledig över hela lovet eller enbart över påskhelgen. Den här veckan inledde vi med lektioner ute vid slingan (se separat inlägg). I svenska har vi jobbat med bokstaven Gg. Vi har också utgått från skattjakten vi gick på i måndags i skogen och skrivit en vårdikt. Idag har vi jobbat med uppgiften Om jag vore en påskhare...

Vi har inte skickat hem någon ny läsläxa över lovet, men alla har med sig en läsutmaning. 

I NO har vi jobbat med vårblommor och fjärilens livscykel. Fjärilens livscykel blev också en bilduppgift under veckan.



I matte har vi avslutat avsnittet med hälften och dubbelt. Vi har jobbat i boken och spelat några spel där vi har övat detta.


Frivillig digital matteläxa: Om man känner att man behöver öva lite extra för att bli säker, eller bara vill utmana sig själv att öva upp hastigheten: Öva dubblor (tvillingar) på skolplus. 

Tryck på länkarna nedan och logga in eller gå in på skolplus.se, matteraketen, addition och därunder finns övningarna.


Dubblor upp till 10+10

Nästan dubblor upp till 10+9

På musiken sjöng vi påsksånger. Klassen skrev även en egen påsksång. Vi tog vår julavslutningslåt och skrev en påsktext till. Härligt med kreativa barn! Många elever tog hem texten och skulle sjunga den för er hemma.



Efter lovet fortsätter vi att arbeta med vårt vårhäfte. Vi ska bland annat göra en egen kompost och studera vad som händer där i. Vi (Maria och Emma) kommer att gräva i våra trädgårdar och leta maskar och gråsuggor. Om ni i klassen vill hjälpa oss och bidra med lite maskar och gråsuggor så är vi väldigt tacksamma. Ta i så fall med dem på måndag eller tisdag efter lovet.

Vecka 16 PÅSKLOV













Vecka 17


Måndag 20/4


Maskar och gråsuggor


Tisdag 21/4


Matteläxa: löspapper (skickades hem i tisdags 7/4)

Maskar och gråsuggor


Onsdag 22/4





Torsdag 23/4


Fokustid för en del (12.50-13.50).


Fredag 24/4


Idrott ute


Trevlig påsk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar