fredag 27 mars 2020

Vecka 13



Vi vill hälsa och tacka er föräldrar för ett bra samarbete i den speciella situation vi befinner oss i.Tack för att ni tar ansvar och håller era barn med förkylningar hemma och stöttar dem i sitt skolarbete. Det är bara att maila oss om något är oklart.

Vi följer utvecklingen med Coronaviruset och vidarebefordrar den information som vi får. Det som fortfarande gäller är att barn (och vuxna) som har hosta, är förkylda/sjuka inte ska vara i skolan. Man ska vara symptomfri i två dagar innan man kommer till skolan. Detta är rekommendationer från Folkhälsomyndigheten som vi följer.

Under veckan har vi haft högre närvaro i klassen än de två föregående veckorna, det är vi glada över.

I svenska har vi jobbat med sagor och skrivande. Vi har lyssnat på bröderna Grimms saga Haren och igelkotten och skrivit egna modernare varianter av denna saga. Vi har läst ut vår högläsningsbok Musse och Helium, jakten på guldosten. Vi har skrivit en bokrecension till boken. Alla fick skriva vad boken handlade om, vad som var det bästa med boken och vad som hade kunnat vara bättre. Vi har avslutat veckan med att gå Musse & Helium-tipspromenad ute på skolgården.



I matte har vi avslutat arbetet med symmetri och påbörjat området dubbelt och hälften. Vi har tittat på ett avsnitt av Livet i mattelandet som handlade just om hälften och dubbelt. Vi tränar mycket på tvillingarna så att de ska sitta ordentligt: 1+1, 2+2, 3+3 ........ 10+10.

I NO har vi jobbat vidare med våren. Vi har bland annat skrivit faktatexter om olika flyttfåglar och läst om bofinkens livscykel. Nästa vecka ska vi plantera. Ta med en urdiskad avklippt mjölkkartong eller liknande om ni inte redan gjort det.


Vecka 14


Måndag 30/3


Ta med mjölkkartong.


Tisdag 31/3


Matteläxa 8 i läxboken.


Onsdag 1/4


Läsläxa


Torsdag 2/4


Fokustid för en del (12.50-13.50).


Fredag 3/4


Idrott


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar