fredag 13 mars 2020

Vecka 11

Ännu en vecka har passerat, en vecka där mycket iallafall utanför skolan handlat om coronaviruset. Igår inledde vi dagen med ett långt samtal och frågestund angående viruset. Kalmar kommun skickade ut den senaste informationen angående corona igår. Finns att läsa här på bloggen, inlägg från igår. Vi märker på frånvaron att många är extra försiktiga och håller förkylda barn hemma, idag var tio elever från klassen frånvarande.

I svenska har vi under veckan jobbat med bokstaven Öö. Vi har tittat på ett avsnitt av Livet i bokstavslandet och fortsatt med läsförståelsefrågor till Musse och Helium. 

I matte har vi arbetat med subtraktion med tvåsiffriga och ensiffriga tal, både utan och med tiotalsövergång. Vi tänker ner till närmsta tiotal först, se bild nedan.



I SO har vi avslutat arbetet med bibelberättelser. Vi avslutade med att läsa om kristna högtider. I onsdags startade vi upp ett nytt arbetsområde i NO. Vi kommer ett tag framöver att jobba med våren. 

Måndag nästa vecka är det stängningsdag på skolor och förskolor i Kalmar kommun. På tisdag är det studiedag, men fritids har öppet som vanligt. 


Vecka 12


Måndag 16/3


STÄNGNINGSDAG


Tisdag 17/3


STUDIEDAG (fritids öppet som vanligt)


Onsdag 18/3


Läsläxa

Matteläxa 7 i boken


Torsdag 19/3


Fokustid för en del (12.50-13.50).


Fredag 20/3


Idrott


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar