fredag 6 mars 2020

Vecka 10

Det är fredag igen. I veckan har vi arbetat med bokstaven Pp i svenska. Vi har också arbetat med läsförståelse till vår högläsningsbok Musse och Helium: jakten på guldosten. 

I SO har vi fortsatt med bibelberättelser. Den här veckan med berättelser från Nya testamentet. I matte har vi arbetat med addition med tvåsiffriga och ensiffriga tal. Vi tänker att vi fyller upp till närmsta tiotal. Ex. se bild nedan.



I tisdags åkte vi bussen in till stan på eftermiddagen. Vi var på Kalmar teater och tittade på föreställningen Musikul. Det är Kulturskolan som gör föreställningen för att visa upp sina olika verksamheter. Den innehåller sång, dans, musik, nycirkus, drill och teater. I år handlade Musikul om musikens historia, från stenålder till nutid. Alla i klassen uppskattade teatern mycket! Som vanligt var 1A från Åbyskolan bästa klassen i publiken.




 





På musiklektionen i onsdags lyssnade vi på melodifestivalbidragen. Efteråt röstade vi och klassens röstning ser ni på bilden nedan. Vinnare enligt klassen blir alltså Vamos amigos med Mendez feat Alvaro Estrella. På lördag får vi se om klassen har samma åsikter som juryn och resten av Sverige.



På måndag är Maria på utbildning. Vikarie är Marie Pockar.


Vecka 11


Måndag 9/3


Bokbussen


Tisdag 10/3


Matteläxa 6 i läxboken.


Onsdag 11/3


Läsläxa


Torsdag 12/3


Fokustid för en del (12.50-13.50).


Fredag 13/3


Idrott


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar