fredag 30 augusti 2019

Vecka 35

Fredag igen! Veckan har flutit på bra.

I NO/SO har vi tittat på ett par avsnitt av Ugglan och kompisproblemet. Därefter hade vi bra diskussioner. Hur känns det att vara ensam? Hur kan man göra för att ingen ska känna sig ensam? Hur ska en bra kompis vara? Att säga förlåt på riktigt om det har hänt något tokigt. Att försöka våga säga nej om man dras med på något dumt. Många kloka tankar från barnen.


På mattelektionerna har vi tränat på att skriva snygga siffror 1-5 och på att dela upp dem och se dem på olika sätt.

I svenska har vi påbörjat bokstavsarbetet med bokstaven O, de har fått öva på att göra O som ska  ligga fint på linjen. De har även fått sin arbetsbok som är till boken Den magiska kulan och där i är det också bokstaven O som vi jobbat med. Nästa vecka börjar vi med en ny bokstav.
Vi har även tittat på ett avsnitt av Livet i bokstavslandet.

I onsdags hade vi musik och då åkte lyckohjulet fram. Fråga gärna barnen hur vi gjorde.

På bildlektionen målade vi egna pennfodral.

På onsdag ska vi ha lära-känna-dag. Vi kommer att vara ute hela dagen nere på Åbyvallen och leka olika lekar. Tänk på oömma bra lekkläder och skor. Alla barn på skolan kommer att delas in i grupper. I grupperna finns det barn i alla åldrar. Åk 6 är gruppledare och kommer att guida oss under dagen. Det brukar vara en riktigt rolig dag.

På torsdag kör vi igång med fokustid. Vi tänker så här: Går man på fritids och behöver vara med på fokustid så är man kvar i klassrummet en stund extra och går sedan över till fritids som vanligt. Åker man buss så kommer vi att höra av oss på tisdag via mail om det går bra att vara kvar en stund. Hoppas att det känns okej att vi gör så här till att börja med. Tänker att vi pratar vidare om detta på föräldramötet och vid lära-känna-samtalen.

OBS! Just den här veckan är läsläxan till torsdag pga av lära-känna-dagen. Annars ska vi ha onsdag till onsdag.


Måndag 2/9 Lämna in gröna lappen om samtalstider

Tisdag 3/9 Lämna in matteläxa 1

Onsdag 4/9 Lära-känna-dag, se ovan

Torsdag 5/9  Läsläxa
                      Fokustid för en del, kl 12.50-13.50, se ovan

Fredag 6/9 Idrott inne


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar