onsdag 28 augusti 2019

Matteläxa


Idag har ditt barn fått sin första matteläxa. Det är en bok som heter Pixel. Längst fram i boken finns en ordlista som förklarar viktiga ord och begrepp som används i boken. Matteläxan delas alltid ut på onsdagar och ska lämnas in senast tisdagen i veckan efter. (Det går bra att lämna den tidigare också om man är klar.)

Till varje vecka ska man göra 2 sidor. Till tisdag 3/9 är det läxa 1, s 4+5 som ska göras. Påminn gärna ditt barn att arbeta noggrant i boken och att använda blyertspenna så att det går att sudda om det skulle bli tokigt någonstans. Färgpennor används endast om det står att man ska ha det till någon uppgift, obs ej tuschpennor. Låt INTE barnet jobba längre i boken än vad som är bestämt.

Längst ner till vänster på veckans läxa står det vad man tränar för något när man gör uppgifterna. Längst ner till höger står det tips på hur man kan utmana barnet om läxan upplevs för lätt. På så sätt går det att hamna rätt på barnets nivå.

Sitt gärna i samma rum som ditt barn när hon/han gör läxan. Du får då se vad vi arbetar med för tillfället, du kan hjälpa till vid behov och du visar intresse. De flesta läxor behöver du göra tillsammans med ditt barn för det är spel att spela tillsammans. Man lär sig mycket samtidigt som man får umgås och få en stund tillsammans.

Om det är några frågor angående matteläxan så kontaktar ni Maria.

Lycka till och kom ihåg att matte är jättekul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar