fredag 27 augusti 2021

Vecka 34

Så var vi igång igen och första skolveckan av läsåret 21/22 har passerat. I svenska har vi jobbat med läsförståelse och lässtrategier för att nå förståelse. Vi har gjort textkopplingar och tänkt högt tillsammans kring vår högläsningsbok "Handbok för superhjältar: Utan hopp".

I matte har vi repeterat den analoga och digitala klockan. Nu i åk 3 ska vi lära oss hela klockan. Tidigare har vi ju arbetat med och tränat på hel, halv, kvart över och kvart i.

På engelskan har vi jobbat med TV-serien "The game", samt uppgifter till den. 

I bild har vi börjat jobba med färglära och blandat färger. Det är inte helt lätt att få till alla kulörer när man bara får använda gult, blått och rött. 

På SO:n har klassen fått bekanta sig med Malin G, som i vanliga fall jobbar i åk 6. Hon har visat film och pratat om vad elevrådet gör. Nästa vecka kommer vi att lotta fram elevrådsrepresentanter bland de som vill vara med. De har också börjat arbeta med forntiden. 

Vädret har varit allt annat än somrigt delar av veckan. Skicka gärna med regnkläder så att det fungerar att vara ute på rasterna. Vi har också tyvärr avslutat veckan med en del frånvaro. Skickar en påminnelse om de gröna frånvaromapparna som finns att hämta i fönstret in till höger i klassrummet. Där lägger vi alla uppgifter som vi jobbat med under dagen. 



Vecka 35


Måndag 30/8




Tisdag 31/8



Fokustid 13.50-14.50

Onsdag 1/9




Torsdag 2/9


Idrott gul grupp 


Fredag 3/9


Idrott blå grupp


Måndagen den 20 september är det studiedag.


Trevlig (regnig) helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar