fredag 26 mars 2021

Vecka 12

Det är fredag igen och det är bara en vecka kvar till påsklovet. En del har varit sjuka senaste veckorna, den här veckan har det eskalerat lite med frånvaro på hela skolan. Vi hoppas att alla som är hemma med förkylningssymptom följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och gör covidtest för att undvika smittspridning.  

I veckan har vi arbetat vidare med kroppen på NO-lektionerna. Vi har lärt oss hur barn blir till, vi tittade på en film (Var kommer barn ifrån?) på sli.se, diskuterade och läste om Ett nytt liv och Fostrets utveckling i häftet. Vi har också sammanfattat övrig kunskap om kroppen och kommer avrunda detta arbetsområde. Efter påsklovet kommer vi istället börja jobba med SO igen. 

I svenska har vi jobbat vidare i Diamantjakten. Det är bara några få kapitel kvar nu. Vi har också börjat jobba med ett nytt tema, Superhjältar. Vi har börjat läsa Handbok för superhjältar, del 1: handboken högt tillsammans. Vi har jobbat med efterföljande läsförståelsefrågor och sedan skrivit om hur det skulle vara om vi vore superhjältar. Fortsättning på superhjältearbetet följer... 

I bild har vi gjort klart våra påsktuppar.  




På mattelektionerna har vi fortsatt att arbeta med bråk. Vi har bland annat spelat bråkbingo.


 Vecka 13


Måndag 29/3





Tisdag 30/3



Läsläxa: Kapitel 23, Var är nallen? + tillhörande sida i läxboken.

Matteläxa: Pixel läxbok, läxa 11, sid 24-25 
Det handlar om bråk.


Onsdag 31/3




Torsdag 1/4


Ingen fokustid!


Fredag 2/4


Långfredagen = LEDIGA


Vecka 14 är det påsklov!


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar