fredag 12 februari 2021

Vecka 6

Ännu en skolvecka har avslutats utomhus, den här gången nere på isrinken. Det blev många skratt och rosiga kinder, en och annan vurpa förekom också. Vi upplever att sammanhållningen i klassen gynnas av den här typen av gemensamma aktiviteter. Fantastiskt att se alla som nyttjar isen både på skoltid och fritiden! Vid bra vinterväder nästa vecka kommer det att bli idrott utomhus även nästa fredag, men vi återkommer under veckan om vad vi hittar på. 



I svenska under veckan har vi arbetat med faktatexter. Precis som när vi arbetade med faktatexter i åk 1 upplever vi nu att det är ett mycket uppskattat arbetsområde i svenska. Idag har vi också, bortsett från fredagsboken, jobbat med svenskauppgifter med Alla hjärtansdag-tema. 

I NO har vi arbetat vidare med kroppen, vi har bland annat gjort lite känselexperiment, läst om huden och nerver. 

På mattelektionerna har vi tränat addition och subtraktion med tresiffriga tal.

I engelska har vi jobbat med djur och gjort både hörförståelse (lyssna och måla djuren i rätt färg) och läsförståelse (läs och rita).

På musiken dansade vi med Wilma (Björns vikarie denna vecka). Många snygga moves ...... Kul!

Tidigare veckor har vi på tekniken arbetat med artefakter som skyddar sak och/eller person. Nu jobbar vi med artefakter som används till att sätta fast och ta loss saker.


Björn har varit sjukskriven under veckan och har tyvärr tagit ett mycket tråkigt beslut angående framtiden hos oss. Det är något både vi och barnen (vi pratade med dem i onsdags) är ledsna över. Följande information har Björn lagt ut på fritids blogg: 

Här kommer åter personlig info från Björn. Jag ämnar bli pensionär och har precis sagt upp mig från Åbyskolan. Tråkigt, trist men dessvärre sant. Det är som sagt ett personligt beslut och har ingenting med missnöje/vantrivsel med föräldrar, barn, personal eller ledning att göra. Tvärtom! Ni/De har varit underbara och jag ångrar inte ett dugg de många åren på Åbyskolan (nästan 25). Men min bensin är slut. Liksom motivation mm. Hade ursprungligen tänkt gå nästa år, men nu blir det inte så. Tyvärr. Jag hoppas på er förståelse trots att beslutet meddelas så här abrupt.

Mvh och tack för mig!

/Björn Calander



Vecka 7


Måndag 15/2





Tisdag 16/2



Läsläxa: Kapitel 18, Klockan tickar + tillhörande sida i läxboken + bokstavsläxa. 

Matteläxa: Pixel läxbok, läxa 3, sid 8-9


Onsdag 17/2




Torsdag 18/2


Fokustid 12.50-13.50


Fredag 19/2


Idrott, vi återkommer under veckan om det blir ute eller inne. 


Vecka 8: Sportlov  (lov från skolan, fritids öppet för de som har plats, se gula lappar som har skickats hem)



Hälsning från rektor Åsa:

Hej!

Vi på Åby samlade in pant för 604 kronor. 

Tillsammans med Lindsdalsskolans pant så fick vi ihop ca 2200 kr, Ica Supermarket i Lindsdal bidrar med lika mycket.

På måndag eftermiddag levereras varorna till infektion.

 

Bra jobbat 😊

 

Åsa Wenell

Rektor

Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar