fredag 4 december 2020

Vecka 49

Det är fredag igen och vi avslutar veckan med hög frånvaro i klassen, tyvärr. När frånvaron är hög kommer vi att maila ut dagens skolarbete till alla. Böcker lägger vi på bänkarna i klassrummet. Men självklart hoppas vi att det vänder till nästa vecka. 

I svenska har vi under veckan arbetat vidare med Diamantjakten och läsförståelse. Igår hade Musse och Helium varit på besök i klassrummet igen. Efter sig lämnade de halvätna pepparkakor, nonstop och ett brev. Vi jobbade därför med att skriva svarsbrev. Idag har vi som vanligt skrivit fredagsbok. 

I matte har vi arbetat med volym, med fokus på liter och deciliter. Vi har uppskattat och jämfört volym hos olika objekt. Vi har mätt volym praktiskt och övat på att växla mellan liter och deciliter.

På engelskan har vi börjat repetera vad vi gjort under terminen.

Igår på tekniken testade vi vårt tålamod när vi skulle knyta ihop snörena så att våra sprattelgubbar fungerar.

I bild har vi inspirerats av Frida Kahlo, som var veckans grej, och målat självporträtt i Frida-stil. Det är en fortsättning på de föregående veckornas arbete med självporträtt. 

Den gångna veckan har vi vissa dagar känt att det faktiskt är vinter, temperaturen har legat runt nollan. Titta gärna över att alla har kläder som är tillräckligt varma för att både klara utevistelse på raster och fritids. 


Vecka 50


Måndag 7/12




Tisdag 8/12



Matteläxa: Pixel läxbok läxa 13, s 28 - 29. 

Läsläxa: Kapitel 12, Bakom spegeln. 



Onsdag 9/12




Torsdag 10/12


Fokustid 12.50-13.50

Fredag 11/12


Vi tittar och lyssnar på 3:ornas Luciatåg. Det kommer att vara utomhus så tänk på varma kläder.

Idrott


Trevlig helg!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar