tisdag 1 december 2020

Nya restriktioner från folkhälsomyndigheten

 Information till vårdnadshavare gällande Covid-19 Åbyskolan och Åby förskola 2020-12-01 



Grundskolan och övriga obligatoriska skolformer samt förskolan är viktiga för barns och ungas utveckling och lärande. Både skolan och förskolan har en samhällsviktig funktion. Utgångspunkten i pandemin är att verksamheterna ska vara öppna och undervisning ska ske i skolan. 

Covid-19-pandemin har inneburit stora påfrestningar för oss i skolan. Vi har arbetat hårt med att anpassa verksamheten för att minska risken för smittspridning. Folkhälsomyndigheten gör nu en förändring i rekommendationen förhållningsregler för hushållskontakter i den uppdaterade vägledningen för smittspårning: även symtomfria barn i för- och grundskola stannar hemma om någon i familjen har konstaterad covid-19. Sedan tidigare gäller rekommendationen för äldre elever, som elever i gymnasieskolan. 

Folkhälsomyndigheten bedömer inte att denna åtgärd kommer att ha någon avgörande effekt på smittspridningen i skola eller samhället i övrigt. Förändringen syftar till att skapa lugn och arbetsro och till att möjliggöra att fokus läggs på det pedagogiska arbetet i skolan. 


Med vänliga hälsningar 

Åsa Wenell 

Rektor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar