torsdag 12 november 2020

Vecka 46

Fredagsinformation en torsdag. På grund av vård av barn imorgon (även vi lärare har ju barn som ibland får snoriga näsor) kommer veckoinformationen lite tidigare än vanligt. 

I veckan har vi uppmärksammat barnboksveckan i flera olika ämnen. Veckans grej den gångna veckan var Mumin. Vi lärde oss mer om mumintrollen och författaren Tove Jansson. På svenskalektionerna har vi jobbat med läsförståelse av berättelser. Vi har också jobbat med substantiv. Att få koll på vad substantiv är var inga problem, men att böja dem var lite klurigare. Detta är något vi kommer arbeta vidare med framöver. Imorgon kommer vi att avsluta veckan med en tipspromenad med barnbokstema. 

I bild har vi gjort siluetter av barnboksfigurer på gamla boksidor, bland annat Harry Potter, Musse & Helium, Pippi, Mumin och Bamse. 


På mattelektionerna har vi uppmärksammat att det är barnboksvecka genom att ha sagomatte. Vi har övat problemlösning i par med hjälp av barnen i Bullerbyn, Pippi och Emil i Lönneberga. Vi har även fortsatt med division.


På engelskalektionen har vi fortsatt att öva veckodagarna på olika sätt samt att repetera vad vi gjort hittills under terminen.

I SO har vi tittat på Evas superkoll: demokrati och Evas superkoll: kungen. Vi har sedan läst om vad en demokrati är, diskuterat och svarat på frågor. Imorgon fredag kommer vi också titta på Lilla aktuellt: skola.


Vecka 47


Måndag 16/11




Tisdag 17/11



Matteläxa: Löspapper med Bröderna Lejonhjärta

Läsläxa: Diamantjakten kap 10, Astas fantastiska idé


Onsdag 18/11




Torsdag 19/11


Fokustid 12.50-13.50

Fredag 20/11


Idrott


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar