onsdag 11 november 2020

Information från Skolledningen gällande Covid-19



Region Kalmar län fick igår skärpta lokala allmänna råd från Folkhälsomyndigheten gällande Covid-19. Detta medför en mängd saker för oss som bor i denna del av Sverige. Allt går ut på att vi ska träffa så få människor som möjligt för att förhindra smitta.

Råden innebär att alla som vistas i Kalmar län uppmanas att:

· Avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas, till exempel butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Undantag är nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek.

· Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Träningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare omfattas inte.

· Undvik att ha fysisk kontakt med andra personer än de som du bor tillsammans med. Arrangera inte eller delta i exempelvis fester.

· Från den 11 november återinförs begränsningen på max 50 deltagare i publika arrangemang.


Åbyskolan och förskolan Åby är öppen som vanligt. Vi har ingen bekräftad smittspridning på enheten, men vi gör följande åtgärder för att minimera smittrisk hos oss:

· Vi tar inte emot personer ”utifrån” in på vår skola.

· Samrådsmöten och utvecklingssamtal tillsammans med vårdnadshavare sker digitalt eller per telefon.

· Lämning/hämtning sker i tambur eller helst utomhus.

· Ökad städning sker.

· Alla våra kurser/utbildningar sker digitalt (för personal).

· Vi har begränsat våra fysiska möten på arbetsplatsen (för personal).

Vi ser ständigt över våra åtgärder och vi i skolledningen meddelar er vårdnadshavare när förändringar sker. Det viktigaste är att man är frisk när man är i skolan och förskolan - det gäller både elever och vuxna!

Med vänliga hälsningar

Åsa Wenell

0480-452490

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar