fredag 11 september 2020

Vecka 37

 Vi avrundar ytterligare en skolvecka. Den inleddes med en del frånvaro, men avslutades glädjande nog med full närvaro. I svenska har vi under veckan bland annat arbetat med instruerande texter och hur man skriver en instruktion. Vi har också jobbat med konsonanterna. 

I matte har vi arbetat med subtraktion, både utan och med tiotalsövergång. Vi har använt konkret material för att synliggöra vad som händer vid växling. Även den här veckan har vi arbetat i par med problemlösning. Där övar vi oss på att skriva ner och visa hur vi tänker. Även en bra samarbetsövning.

På NO:n arbetar vi vidare kring rymden. Vi har läst, diskuterat, tittat på film om och svarat på frågor om månen. 

På engelskan har vi övat oss på att presentera oss själva och att fråga vad någon annan heter. Vi har även övat på att svara ja eller nej på enkla frågor. Det är roligt att alla vågar prata! Exempel: My name is ....., I am a girl / boy. What´s your name? Are you a boy / girl? Yes / No. Do you like candy? Yes / No. Do you like ice cream? Yes / No.

Igår på tekniken ritade vi klart våra rymdraketer och många hann även påbörja byggandet. Fortsättning följer nästa vecka.

I onsdags kom Kulturskolan till oss och hade hand om musiklektionen. Det kommer de att göra varannan vecka under hela årskurs 2. De jobbar med tema rymden under musiklektionerna. 


Vecka 38


Måndag 14/9




Tisdag 15/9


Läsläxa: Kap 3 Ett överraskande besök. Ta med både läsboken och läxboken till skolan. 

Matteläxa: löspapper lilla plus


Onsdag 16/9




Torsdag 17/9


STUDIEDAG! 
Ingen skola idag, men fritids är öppet för de som har plats där.


Fredag 18/9


Idrott ute. Ta med idrottskläder och handduk.


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar