fredag 4 september 2020

Vecka 36

 Det är fredag igen och vi avrundar en vecka med hög frånvaro. Så länge frånvaron är hög skickar vi ut mail till samtliga om vad vi gjort under skoldagen. Då missar vi ingen och det är lättare för er att hänga med i vad vi gör.  

I svenska har vi under veckan jobbat med läsförståelse i boken Läsförståelse blå. Den här veckan läste vi en ramsa och svarade på frågor om den. Vi har jobbat med synonymer och med hårda och mjuka vokaler. I arbetet med vokaler tittade vi på två avsnitt av Livet i bokstavslandet, Vokaler och Glass

I NO har vi jobbat vidare med Rymden. Vi har bl a tittat på en film om solen och skrivit en faktatext om solen. 

I bild har vi jobbat med mönster.   

Mattelektionerna har vi ägnat åt att räkna addition och subtraktion inom talområdet 0-100. Vi har tränat positionssystemet med tiotal och ental. Vi har tränat detta både i boken, praktiskt med plockmaterial  och genom spel. I par har vi även arbetat med problemlösning.




Engelskan blev mycket kort den här veckan eftersom både folktandvården och skolsköterskan var i klassen och pratade med oss. Vi repeterade endast den engelska sången som vi övade på i förra veckan.

På tekniklektionen anknöt vi till vårt rymdtema. Vi har börjat skissa på hur vi kan bygga egna rymdraketer. När skissen är klar ska vi börja bygga dessa. 


Vecka 37


Måndag 7/9


Bokbuss

Tisdag 8/9


Läsläxa: Kap 2 Ödehuset. Ta med både läsboken och läxboken till skolan. 

Matteläxa: Pixel läxbok kap 2, s. 6+7


Onsdag 9/9




Torsdag 10/9


Fokustid 12.50-13.50


Fredag 11/9


Idrott ute. Ta med idrottskläder och handduk.


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar