fredag 13 december 2019

Vecka 50



Veckorna går i en rasande fart och eleverna har nu snart klarat av halva årskurs 1. I matte har vi gjort ett test för att se hur mycket vi kommer ihåg av det vi har arbetat med under terminen. Vi har jobbat med statistik, vilket de flesta verkar tycka är ganska lätt.
Det blir ingen mer matteläxa på den här sidan nyår.
Efter jullovet kommer vi att arbeta med området tid. Om man vill förbereda sig så kan man öva lite på månaderna samt vilket ordningsnummer de har. Vilken månad kommer före/efter? När det gäller klockan kommer vi att öva på hel- och halvtimme.

I svenska har vi repeterat de fyra senaste bokstäverna vi jobbat med; I, T, V och D. Vi lägger fortsatt stort fokus vid att skriva meningar.

I torsdags var vi i kyrkan på morgonen och tittade på ett litet julspel om Jesus födelse. Även idag inleddes skoldagen i kyrkan, där årskurs 3 gick Lucia. Vi avslutade sedan fredagen med idrott i helklass. Det fungerade fint och alla kämpade på bra under stafetterna med bland annat björn- och krabbgång.



På måndag kommer bokbussen för sista gången detta år. Det är alltså sista chansen att lämna tillbaka böcker under skoltid.

Nästa vecka kommer vi inte att ha någon fokustid på torsdagen. Vi hoppas att alla ska hinna jobba klart och vara i fas under den ordinarie lektionstiden. Målet är att också hinna med lite julpyssel under veckan.

På fredag samlas klassen kl 8.20 utanför klassrummet (i ledet som vi övat på). Föräldrar som vill vara med på avslutningen går direkt till kyrkan. Klasserna tågar tillsammans till kyrkan där avslutningen börjar ca kl 8.40. Efter kyrkan tågar vi klassvis tillbaka till klassrummet dit även föräldrar är välkomna. Vi önskar varandra god jul och därefter tar vi jullov. Skolan slutar ca kl 10. Efter detta åker man antingen hem eller är kvar på fritids. Se lapp som skickades hem i tisdags. Lämna tillbaka lappen senast på måndag.


Vecka 51


Måndag 16/12


Kom ihåg att lämna in julavslutningslappen (om ni inte redan har gjort det).

Bokbuss

Julpyssel på eftermiddagen.


Tisdag 17/12


Julpyssel på eftermiddagen.


Onsdag 18/12


Läsläxa, se separat blogginlägg 
Info om läsläxan finns här.


Torsdag 19/12


Öva på vårt framträdande i kyrkan.

Filmmys med julstämning.


OBS! Ingen fokustid.


Fredag 20/12


Julavslutning, se ovan


Jullov 21/12- 8/1

Skolstart efter lovet är torsdagen den 9 januari enligt schema.


Trevlig tredje advent!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar