fredag 6 december 2019

Vecka 49


Ännu en vecka har passerat. I svenska har vi under veckan arbetat med bokstaven Dd. Just nu lägger vi stort fokus på skrivande, framförallt på hur vi utformar korrekta meningar med stor bokstav i början, mellanrum mellan orden och punkt på slutet. Vi läser julkalenderboken Jul på monsterhotellet och efter varje lästillfälle jobbar vi med lite läsförståelsefrågor.

I matte har vi arbetat med subtraktion, vilket också matteläxan till nästa vecka handlar om. Vi har även hunnit börja på ett nytt arbetsområde, statistik. Vi har sorterat efter kriterier, gjort tabeller och arbetat med stapeldiagram, både att läsa av och att göra egna.

I SO har vi arbetat klart med trafik. Sista delen handlade om hur man cyklar på ett säkert sätt och vad en cykel behöver vara utrustad med. På bilden har vi tecknat snögubbar ur grodperspektiv.




På musiken övar vi julsånger för fullt och framför allt den sång vi ska framföra i kyrkan på julavslutningen den 20 december. Då är föräldrar och syskon välkomna om man har tid och möjlighet. Vi brukar börja runt 8.40 i kyrkan men barnen samlas i klassrummet kl 8.20 som vanligt. Skoldagen slutar runt kl 10 den dagen. Fritids är därefter öppet som vanligt för de som behöver. Mer information kommer i nästa veckobrev.

Enligt tradition på Åbyskolan är det årskurs 3 som håller i Luciatåget. På fredag går vi till kyrkan och tittar på detta. Om två år är det vår tur att hålla i det.


Vecka 50


Måndag 9/12





Tisdag 10/12


Matteläxa 12 i läxboken. 


Onsdag 11/12


Läsläxa. Kom ihåg att ta med boken till skolan.


Torsdag 12/12


Julspel i kyrkan

Fredag 13/12


Vi tittar på 3:ornas Luciatåg i kyrkan på morgonen.
Idrott utan ombyte på em (för hela klassen).



Trevlig andra advent!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar