fredag 20 september 2019

Vecka 38

Redan fredag igen!
Nu har alla gjort bedömningsstödet från skolverket när det gäller läsning. De flesta har även hunnit göra mattedelen. De som är kvar ska göra det nästa vecka.

På No-lektionerna har vi fortsatt att jobba med månader och årstider. På måndag morgon går vi till skogen för att undersöka hur långt hösten har kommit.

I matte har vi börjat med addition och subtraktion inom talområdet 0-10. Vi har tittat på sambandet mellan de två räknesätten. Läxa till nästa vecka är att öva in 10-kompisarna, t ex 2+8, 4+6 osv. Det är grunden för väldigt mycket matte så det är viktigt att de sitter ordentligt. Läxpappret behöver inte lämnas in. Det är till för träning hemma. Det blir förhör i skolan på tisdag där eleverna får visa att de kan.


Svenskalektionerna har vi ägnat åt att jobba med bokstaven Ss. Vi har även arbetat i arbetsboken till den magiska kulan. Läsläxan hördes av i onsdags och nu läxa gavs hem, under tiden som den lyssnades av fick de andra göra en bokstavstafett och sedan lite eget arbete med bokstaven.

På musiken fortsatte vi med flera verser av tvärtom-visan. Klassen skrev sedan 3 egna verser. Kreativt och kul!


Måndag 23/9 Vi går till skogen på morgonen. Kläder efter väder.
                        Bokbuss

Tisdag 24/9 Matteläxa (lösblad, träna 10-kompisar)

Onsdag 25/9 Läsläxa, kom ihåg att ta med boken till skolan

Torsdag 26/9 Skolfotografering 8.20

Fredag 27/9 Idrott inne


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar