onsdag 11 september 2019

Föräldramöte

Tack för igår. Roligt att så många kunde komma.

För er som inte att hade möjlighet att närvara kommer här en sammanfattning. Vi skickar också med några papper hem som delades ut igår. Era barn får hem pappren idag.

* Pedagogerna presenterade sig.

* Allmänt om hur vi upplever klassen som grupp.

* Schema, lokaler.

* Fokustid som ligger på torsdagar 12-50-13.50 kan man gå på för att få läxhjälp, få extra stöttning om man varit sjuk eller bara behöver lite extra tid och stöd med de moment som vi jobbat med. Om man går på fritids så stannar man bara kvar i klassrummet denna stund och går sedan över till fritids som vanligt. Brukar man gå hem/bli hämtad direkt efter skolan eller åka buss och ska vara kvar på fokustiden så hör vi av oss till er föräldrar en eller ett par dagar innan och stämmer av.

* Om det är några uppgifter som inte stämmer eller som ni vill komplettera med på klasslistan som skickades hem så kontakta skolans expedition senast onsdag morgon (18/9). Ny klasslista skickar därefter hem.

* Om man ska ha kalas så sköter man inbjudningar och prat om detta på fritiden utanför skolan. Däremot om man bjuder HELA klassen så är det okej att dela ut inbjudningar i skolan.

* Vi tittade på skolans hemsida där man bl a hittar telefonnummer och mail till vår skolsköterska och kurator. Där finns också skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling.

* Björn pratade om fritidsbloggen och rutinerna på fritids.

* Vi kikade in på klassbloggen (den här).

* Förväntningar som ni kan ha på skolans personal.
* Förväntningar som vi har på er vårdnadshavare.

* Vikten av att eleverna själva packar sin skolväska. De vuxnas ansvar är att påminna och hjälpa till att få med rätt utrustning till skolan, t ex läxböcker och idrottskläder.

* Matteläxa
* Läsläxa

* Skolplus
Vi visade skolplus.se där eleverna har eget inlogg. Vi jobbar med det i skolan ibland och det är helt frivilligt att använda det hemma. Kan varmt rekommenderas. Många bra och roliga övningar. Inloggningsuppgifter skickades hem.

* Vi diskuterade klassföräldrarnas vara eller icke vara och kom inte fram till något under kvällen.

Kvällen avslutades med en titt i barnens lådor samt på lokalerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar