fredag 6 maj 2022

Vecka 18

Det är fredag igen och blå gruppen har avslutat skolveckan i simhallen. Även denna veckan har alla kämpat på efter bästa förmåga och simmat flera längder, både bröst- och ryggsim. 

I svenska har vi under veckan skrivit faktatexter. Vi har också startat upp ett projekt med berättelser med forntidstema. De flesta har också hunnit med att göra högläsningsdelen av de nationella proven. 

I matte har vi gjort klart alla nationella prov (förutom några elever som varit sjuka). De ska snart  skickas iväg på rättning. I början av juni får ni hem ett papper med resultaten från dessa. Under veckan har vi även arbetat med bråk.

På NO-lektionerna följer vi våra fjärilslarvers utveckling. De växer så att det knakar! De är 3-4 gånger så stora som när vi fick dem. Vi läser faktatexter, tittar på film och studerar våra larver noga med förstoringsglas. Det är spännande att se vad som händer från dag till dag. Intresset är mycket stort hos eleverna. 


På tisdag har vi öppet hus i skolan. Då är ni föräldrar välkomna hit mellan kl 15 och 17 så att barnen kan visa er vad vi har jobbat/jobbar med i de olika ämnena.


Vecka 19

Måndag 9/5




Tisdag 10/5



Fokustid 13.50-14.30

Fritidshemmets dag och öppet hus i skolan kl 15-17 Välkomna!


Onsdag 11/5


Läsläxa (Skönlitterär bok, läsning minst 4 gånger/vecka. Fyll i läsprotokollet.) 


Torsdag 12/5


Idrott ute vid ok väder (gul grupp) 


Fredag 13/5


Idrott ute vid ok väder (blå grupp)
 


Kommande händelser:

Måndag 16/5 Studiedag
Fredag 27/5 Lovdag
Tisdag 7/6 Vandring (OBS! Ingen fokustid denna dag.)
Fredag 17/6 Skolavslutning


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar