fredag 4 februari 2022

Vecka 5

Ännu en vecka har passerat. Alla vuxna i klassen är tillbaka. Men på grund av den höga frånvaron, även bland vuxna på skolan, har Alexander mest jobbat i åk 1 och 2 under veckan. Frånvaron bland eleverna är fortsatt stor. Vi önskar att ni tänker på att restriktionerna är sådana att även om man haft covid är det viktigt att hålla barnen hemma vid förkylningar. Vi har upplevt många i klassen som snoriga under veckan. 

I svenska har vi under veckan arbetat med alfabetisk ordning. Vi har också jobbat med frågor till veckans kapitel i Nyckeln till skatten och i läsförståelseböckerna en faktatext alternativt en berättelse. 

Vi har avslutat området med nordisk (och lite grekisk) mytologi och börjat med tema vatten på NO/SO-lektionerna. Vi pratade om vattnets kretslopp.


I matematik har vi repeterat hela klockan, både analog och digital samt räknat på tidsskillnader.

På engelskalektionerna har veckans tema varit kläder och väder.

För ett tag sedan fick ni hem en grön lapp med förslag på tider till utvecklingssamtal som skulle genomföras genom fysiska träffar i klassrummet. På grund av pandemin, den just nu stora spridningen av viruset på skolan och den höga frånvaron både bland vuxna och barn, har vi fått tänka om angående utvecklingssamtalen. Vi har skrivit ut barnens omdömen för höstterminen samt barnens individuella utvecklingsplan som skrevs i början av höstterminen. På IUP:n står barnens individuella mål samt en utvärdering av hur läget är just nu. Dessa papper kommer att skickas hem så fort vi hinner, målet är att detta ska ske innan sportlovet. Utifrån informationen på dessa papper kommer ni få bestämma om ni tycker att informationen är tillräcklig eller om ni vill ha ett digitalt möte efter sportlovet. Hoppas att den här lösningen känns okej.


Trevlig helg!


Vecka 6


Måndag 7/2




Tisdag 8/2



- Fokustid 13.50-14.30


Onsdag 9/2





Torsdag 10/2


- Idrott (gul grupp) 


Fredag 11/2


- Idrott (blå grupp) 
 


Kommande händelser:


Vecka 8 Sportlov
Fredag 18/3 Studiedag
Måndag 21/3 Stängningsdag
Vecka 16 Påsklov
Fredag 27/5 Lovdag
17 juni Skolavslutning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar