fredag 12 november 2021

Vecka 45

Vi är tillbaka igen efter höstlovet. I november kommer vi att fokusera lite extra läsning, något man skulle kunna uppmärksamma även hemma. Vi skickade med läsloggar med små klockor hem innan lovet. För varje läst kvart fyller man i en kvart på läsloggen. Den tas sedan med tillbaka till skolan sista veckan i november. Vi ska tillsammans med de andra klasserna i lågstadiet räkna ut hur mycket eleverna har läst tillsammans under en månad. 

I svenska  har vi under veckan skrivit en faktatext om vattensalamandern med hjälp av stödord. En övning som är tänkt att påminna om de nationella proven. Vi har jobbat med läsförståelse och i Nyckeln till skatten har vi arbetat med formellt och informellt språk. 

På mattelektionerna har vi arbetat med tal upp till 10 000. Vi har bl a jobbat med avrundning samt tränat på problemlösning i flera steg. Ganska klurigt men mycket nyttig träning. Vad efterfrågas? Hur kan jag räknat ut det? Vilket räknesätt ska jag använda? osv .....

I engelska har vi jobbat med sporttema. Vi har tittat på ett avsnitt av The Game och gjort uppgifter kopplade till detta.

I NO har vi experimenterat i mindre grupper. Vi har jobbat med lösningar och blandningar. Fortsättning följer nästa vecka. 

Vecka 46 är det barnboksvecka och det tänker vi uppmärksamma. På torsdagen är det nationella läsdagen och då tänkte vi ha maskerad med tema barnboksfigurer. Det är givetvis frivilligt att klä ut sig. 

  

Vecka 46


Måndag 15/11




Tisdag 16/11



- Fokustid 13.50-14.30


Onsdag 17/11


- Matteläxa, multiplikationstabell 6 (digitalt), se separat inlägg.
  Finns även träningskort i skolan som man kan ta hem om man
  vill träna extra.

- Läsläxa: Nyckeln till skatten kap 10 Viktig information tillhörande sida i läxboken


Torsdag 18/11


Maskerad: barnboksfigurer (frivilligt att klä ut sig)

- Idrott (gul grupp) 


Fredag 19/11


- Idrott (blå grupp)



Kommande händelser:

- Tors 9/12 Temadag: Nobel

- Mån 13/12 Åk 3 står för Luciatåget på skolan i år. Mer information kommer inom kort.

- Tis 14/12 Julpysseldag. Ta med en glasburk utan lock (ca 3-5 dl, ej alltför långsmal). Det går bra att lämna när som helst innan denna dag. Burken ska vara rendiskad och ev etiketter borttagna. 

- Ons 22/12 Julavslutning


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar