fredag 1 oktober 2021

Vecka 39

Det är fredag igen och av fredagsböckerna att döma är det många elever som laddar upp inför skördefest. I svenska under veckan har vi arbetat vidare med faktatexter. Vi har också jobbat med en instruerande text i form av en skattkarta. 


På engelskan har vi arbetat med färger. Vi har läst texter, pratat och gjort hörövning, dvs visat om man kan följa en enkel muntlig instruktion på engelska. Vi har fokuserat extra på orden left, right, in the middle, in, on, big, small. Vi har också börjat träna på obestämd artikel (a/an) lite grann. Alla barn försöker att göra sitt bästa utifrån sin förmåga och vi har pratat noga om att det är absolut förbjudet att skratta åt någon som säger fel, för fel det gör vi alla och då hjälps vi åt istället. Det tycker vi att de är riktigt duktiga på och det gör att alla vågar prata även om det kan vara liiite läskigt att prata på ett annat språk.

I matte har vi tränat på att välja rätt räknesätt vid lästal. Ibland kan man ju behöva göra flera uträkningar för att komma fram till svaret. När vi har gjort våra uträkningar har vi övat på att göra uppställningar.  


I SO börjar vi avrunda arbetet med stenåldern och kommer nästa vecka starta upp med bronsåldern. 

I teknik har vi fortfarande i gett upp arbetet med hjulet. 


Vecka 40


Måndag 4/10




Tisdag 5/10



Fokustid 13.50-14.30


Onsdag 6/10


Läsläxa: Nyckeln till skatten kap 5 Skattjakten, del 1 + tillhörande sida i läxboken


Torsdag 7/10


Idrott gul grupp 


Fredag 8/10


Idrott blå grupp


Kommande händelser i oktober:

tis 12/10 Forntidsdag
ons 13/10 Simhallen (gul grupp)
ons 20/10 Simhallen (blå grupp)


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar