onsdag 5 maj 2021

Läxor till tisdagen den 11 maj

Matteläxa

Träna på 2:ans och 5:ans multiplikationtabeller så att man kan dem utantill som ett rinnande vatten. 

(Har man svårt för matte kan man välja att bara öva på 2:ans tabell och kunna den riktigt bra. Tror dock att de allra flesta klarar båda tabellerna då vi har övat ganska mycket i skolan.)

Träna gärna på multiplikationtabellen.se, länk finns här nedan. Barnen har inlogg till detta. Om ni har tappat bort inloggningsuppgifterna som tidigare har skickats hem så kan barnen skriva av dem i skolan. De har sitt inlogg på en lapp i sin svarta pärm. Det går även att träna utan att logga in men då sparas inte uppgifterna på deras sida.


När man har loggat in går man till menyn i högerkanten. Välj Troféskåp. Där väljer man sedan vilken tabell man vill jobba med och då finns det 5 olika övningar till varje tabell.


När man känner sig ganska säker så scrollar man ner under alla tabeller i troféskåpet och där kan man göra snabbhetstest och tävla mot sig själv. Man räknar poäng och försöker förbättra sig lite för varje gång. Markera vilka tabeller som ska övas och sätt sedan igång. Lycka till!



Svenskaläxa

Svenskaläxan den här veckan är återigen en rättstavningsläxa. Vi har valt ut 10 ord som varit vanligt förekommande i både svenska- och SO-undervisningen under den senaste veckan. Man ska lära sig att stava de 10 orden och skriva en mening till varje ord. Svenskaläxan skickas med hem imorgon. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar