fredag 16 april 2021

Vecka 15

Vi är tillbaka igen efter påsklovet och närvaron har varit lite mer som vanligt igen. Vi hoppas att det håller sig så, men ber alla att vara extra uppmärksamma på förkylningssymptom. I veckan har vi läst och börjat jobba med det sista kapitlet i Diamantjakten. Nästa vecka kommer vi att avsluta arbetet med Diamantjakten med en diamantdag. Vi har också jobbat vidare med superhjältarna under veckan. Vi har arbetat med frågor och läst ut den andra boken av "Handbok för superhjältar", Röda masken.

Efter att under en längre tid ha arbetat med NO och tema människokroppen har vi nu börjat jobba med SO istället. Vi jobbar nu med temat Jag och världen. Den här veckan använde vi oss av google earth. Vi började ute i rymden och såg vår planet. Vi zoomade försiktigt in och såg vår världsdel, vårt land, vårt landskap, vår kommun, vår stad/by och landade sedan på skolgården. Det var många som inte kunde sin egen adress, vilket kan vara bra att öva på. Vi pratade också om väderstrecken och olika sammanhang när en karta kan vara användbar. Vad kan man få för information av en karta? Vad betyder de olika färgerna på kartan?

I matte har vi övat på att räkna med uppställning med både addition och subtraktion. Additionsuppställningarna går fint, även när det blir minnessiffra. Det är lite klurigt när det gäller subtraktion när man måste växla men vi kämpar på och snart sitter det förhoppningsvis. Vi har spelat spel där vi har övat additionsuppställning. Utmana gärna era barn i detta. Man behöver en tärning, papper och penna. Barnen kan berätta reglerna.

På engelskalektionen pratade vi mycket. Vi övade på att berätta vilka frukter och grönsaker som vi gillar respektive inte gillar. Uttrycken I like ..... och I don´t like ..... övades.

Idag har vi tittat på teater; en digital föreställning av Byteatern. Det hette "Drömström och Rundlund". Såhär beskrev Byteatern den:

Vi får stifta bekantskap med två figurer, Drömström och Rundlund som utforskar livet. De leker livet; det vi gör i livet under den tiden vi är på jorden. Och skapar ett poetiskt konstverk av vardagliga saker.”

Det var lite blandade reaktioner på teatern, vissa tyckte den var väldigt rolig, andra uppskattade den inte lika mycket. Men vi kunde alla enas om att det är roligare att titta på teater "på riktigt", inte på skärm. 


Idag har klassen orienterat på skolgården på idrotten. Nästa fredag ska vi istället orientera vid slingan. Hela klassen går tillsammans bort till slingan. Vi önskar att alla är ombytta till idrottskläder direkt på morgonen.


Vecka 16


Måndag 19/4





Tisdag 20/4



STUDIEDAG, fritids är öppet som vanligt. 


Onsdag 21/4


Läsläxa: Kapitel 25, Slut för idag, tack för idag + tillhörande sida i läxboken.

Matteläxa: Pixel läxbok, läxa 6, sid 14 + 15.


Torsdag 22/4


Fokustid 12.50-13.50


Fredag 23/4


Idrottskläder lämpade för att vara utomhus i. Kom ihåg snabba uteskor! Kom ombytt till skolan. 


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar