fredag 8 maj 2020

Vecka 19

Det är fredag igen och vi avrundar en skolvecka med full närvaro i klassen. I svenska har vi jobbat med bokstaven Jj. Vi har jobbat vidare med faktatexter om djur och hela klassen har också gjort läsdelen av Skolverkets bedömningsstöd. Vilken utveckling och vilka framsteg alla visar! Fantastiskt att få följa. Nästa vecka kommer vi att fortsätta med det skriftliga bedömningsstödet.

I matte har vi jobbat med talen upp till 100 samt börjat titta lite närmare på geometriska objekt. Några objekt är repetition och några är nya. Vi har byggt egna 3D-objekt och tittat på vad de består av för delar, t ex att en kub består av sex kvadrater.
Ingen matteläxa till nästa vecka.


I NO har vi pausat arbetet med våren, vi kommer att följa upp det längre fram och då titta på hur det har gått med vår kompost och våra planterade ärtor. Vi har istället börjat titta på nästa årstid, sommaren. Vi har tittat på en film om sommaren, läst, pratat och skrivit om vad som händer i naturen när våren övergår till sommar.

På musiklektionen gick vi vidare till 80-talsmusik där vi lyssnade och tittade på Madonna, Michael Jackson, Bon Jovi och Guns N Roses.

Vecka 20


Måndag 11/5





Tisdag 12/5





Onsdag 13/5


Läsläxa (faktatext om igelkotten)


Torsdag 14/5


Fokustid för en del (12.50-13.50).


Fredag 15/5


Idrott ute


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar