fredag 14 februari 2020

Vecka 7

Det är fredag igen och snart dags för ett välbehövligt sportlov. Oavsett om man är ledig eller på fritids kan det vara skönt med ett avbrott från skolarbetet och att få röra på sig lite extra. I onsdags fick alla med sig en ny läsläxa hem, så håll gärna igång läsningen trots ledigheten.

Under veckan har vi jobbat vidare med rimord i svenska. Vi har sammanfattat och repeterat de fyra senaste bokstäverna, Ä, K, Å och U, i Den magiska kulan och precis som föregående veckor jobbat med läsförståelsefrågor till högläsningsboken Musse och Helium, mysteriet med hålet i väggen. 

I matte har vi fortsatt att jobba med talen 0-100. Det känns som om många har riktigt bra koll på att räkna pengar och att dela upp tal i tiotal och ental. Det går även bra att göra jämna tiohopp samt talens grannar. En del har lite svårt för och blandar ihop t ex 13 och 30, 14 och 40 osv. Där behöver vi öva mera för att bli säkra.
Igår testade vi att spela våra egentillverkade 100-spel som barnen sedan fick ta med sig hem. Prova gärna att spela spelet hemma på sportlovet.

Vi har avslutat veckan med Alla hjärtans dagtema. Klassen har fått skriva pratbubblor med saker som gör dem glada i skolan och vi har också gjort målningar med hjärtformade träd.




Under veckan har det varit fler konflikter än vanligt i klassen. De flesta, ungefär 3/4 av barnen, hamnar mycket sällan eller aldrig i konflikter här. Den övriga fjärdedelen har haft svårt att hålla sams med sina kamrater på rasterna. Vi har pratat med hela klassen om att det är viktigt att inte medvetet provocera fram konflikter med klasskamrater, se sin egen del i konflikter och inte bara skylla på andra samt att man inte "äger" delar av skolgården, den är till för alla. Vill man ha en kompis ska man va en kompis. 

Om ni inte redan har svarat på vårdnadshavarenkäten så gör gärna det.
Länk till enkät för samtliga vårdnadshavare i grundskola, grundsärskola och fritidshem:
https://www.esmaker.net/nx2/s.aspx?id=6b5b1a257b22




Vecka 8   SPORTLOV


Vecka 9


Måndag 24/2


Bokbuss


Tisdag 25/2


Matteläxa 4 i läxboken


Onsdag 26/2


Läsläxa


Torsdag 27/2


Fokustid för en del (12.50-13.50).


Fredag 28/2


Idrott


Trevligt sportlov!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar