fredag 17 januari 2020

Vecka 3

Det är fredag igen och vi har börjat komma igång riktigt efter jullovet. I veckan har vi arbetat med bokstaven Ää i svenska. Vi har också jobbat med berättelser; ritat bilder och hittat på rubrik till en färdig berättelse och skrivit ett eget slut till en redan påbörjad berättelse.

I NO har vi påbörjat ett nytt arbetsområde. Vi kommer under några veckor framöver jobba kring vintern. Vi har under veckan bland annat tittat närmare på vintermånaderna december och januari, läst om igelkotten, ekorren och skogsharen samt björnens livscykel.

I matte har vi arbetat med månader, årstider och veckodagar (namn, ordningsföljd, ordningstal). Veckodagar och ordningstal gick lätt medan månaderna är svåra för många.
I slutet av veckan hann vi börja lite med klockan (heltimmar). Vi pratade om hur lång tid det tar att göra olika saker, t ex äta en glass, borsta tänderna, sova en natt, flyga till ett annat land, en fotbollsträning osv... Tar det mindre än en timme, ungefär en timme eller längre än en timme? Klockan jobbar vi vidare med nästa vecka (hel- och halvtimmar).
Viktiga begrepp som vi arbetar med just nu är: årstid, månad, vecka, dag, veckodag, vardag, helg, dygn, timme, minut, morgon, förmiddag, eftermiddag, kväll, natt, igår, idag, imorgon, i förrgår, i övermorgon, första, andra, tredje ....

I onsdags fick barnen med sig en gul lapp hem angående utvecklingssamtalstider. Fyll i den och lämna tillbaka senast på måndag.

Under veckan har vi haft en del sjuka i klassen. Vi påminner återigen om att anmäla frånvaro varje dag! Vi ser också helst att frånvaron är registrerad innan klockan 8 på morgonen för att vi ska hinna se vilka som förväntas vara på plats när skoldagen drar igång.


Vecka 4


Måndag 20/1


Lämna gula lappen angående utvecklingssamtalstider.


Tisdag 21/1


Matteläxa 1 (s. 4 + 5 ) i läxboken.


Onsdag 22/1


Läsläxa


Torsdag 23/1


Fokustid för en del (12.50-13.50).


Fredag 24/1


Idrott


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar