fredag 18 oktober 2019

Vecka 42

Redan fredag igen!

Vi började veckan med en bussövning där vi fick lära oss om säkerheten ombord på bussen. Vi fick även åka en kort runda och känna på hur det kändes vid en snabb inbromsning, dock i mycket låg hastighet, men det kändes ändå.

I matte har vi arbetat klart med geometri för den här gången. Vi har börjat titta på talen upp till 20. Hur skrivs de? Vilka tal kommer före/efter? Vi jobbar vidare med detta nästa vecka.

På svenskalektionerna har vi jobbat med veckans bokstav som har varit Ee. Vi har även börjat med ett skrivprojekt där vi gemensamt ska skriva en saga. På fredagar skriver vi i vår fredagsbok, i den skriver vi vad som har hänt, vad som ska hända och saker som vi vill ska hända.
Nästa vecka kommer vi jobba med att få sagan färdig innan fredag.

I NO har vi pratat om träd, både löv- och barrträd. Likheter och skillnader. Vi har lärt oss att känna igen några olika träd. Vi har också lärt oss svampens delar och även lärt oss några vanliga svampar.



Måndag 21/10


Bokbuss

Tisdag 22/10


Matteläxa 6 i läxboken. Kom ihåg att även rätta gamla läxor.


Onsdag 23/10


Läsläxa. Kom ihåg att ta med boken till skolan.


Torsdag 24/10



Fredag 25/10


Skapande skola

OBS! Ingen idrott idag.



OBS! Vecka 44 är det höstlov. Både skola och fritids är stängt på måndagen (28/10). Resten av veckan är fritids öppet som vanligt.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar