onsdag 25 maj 2022

Vecka 21

En kort vecka är till ända. Det blev lite jobb och mycket mys den här veckan. I måndags jobbade vi på som vanligt. I tisdags hade vi mysdag med film, tipspromenad, lekar och glass. Björn kom och hälsade på denna dag och det är ju alltid uppskattat.





Idag hade vi fjärilstema hela dagen. Vi jobbade klart med det sista i häftet. Nu är vi fjärilsexperter! Tillsammans gick vi sedan för att släppa ut fjärilarna i det fria. Vi hoppas att de klarar sig fint vid slingan och rapsfältet. På eftermiddagen målade vi egna fantastiska fjärilar. Bilder på dessa kommer nästa vecka. 








Under veckan har vi, på förekommen anledning, diskuterat hur man är en bra kompis. Kan man bestämma vad en annan person vill leka? Kan man bestämma vem en annan person ska leka med? Måste man alltid leka med samma person? Får man skriva vad man vill på TicTok och Snapchat? Båda dessa appar är det ju dessutom rekommenderad 12-årsgräns på. Trots detta vet vi att många i klassen använder någon av dessa eller båda dessa appar. Detta kan vi i skolan inte påverka för det är föräldraansvar. Vi har dock flera i klassen som har svårt att hantera detta och som mår dåligt. Detta sker ju på fritiden men vi ser konsekvenserna av det i skolan och givetvis pratar vi med barnen om det. Diskutera gärna detta hemma med era barn också. När vi pratar med barnen vet ju alla hur man ska vara och bete sig men flera har svårt att leva efter det. Det har bubblat lite i klassen kring dessa saker de senaste två veckorna.

Till nästa vecka har vi terminens sista läsläxa. Vi kommer då kolla av hur många ord eleverna läser per minut, precis som vi gjorde när vi körde igång med läsläxan. Vi hoppas att alla själva ska känna att de utvecklats de senaste månaderna. På onsdag önskar vi få in alla böcker som barnen haft hemma, både Nyckeln till skatten (några har den kvar hemma) och andra skönlitterära böcker. 


Vecka 22



Måndag 30/5




Tisdag 31/5



SO-läxa, intervju, se blogginlägg från 23/5

Fokustid 13.50-14.30


Onsdag 1/6


Läsläxa (Skönlitterär bok, läsning minst 4 gånger/vecka. Fyll i läsprotokollet.) 


Torsdag 2/6


Idrott (gul grupp)

Fredag 3/6


Idrott (blå grupp)
 


Kommande händelser:

Tisdag 7/6 Vandring, se separat blogginlägg med information 24/5 (OBS! Ingen fokustid 7/6.) 
Onsdag 8/6 Djurens dag (åk 4-6 anordnar, åk 1-3 tittar)
Fredag 17/6 Skolavslutning


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar